Україна вдруге в історії завоювала "золото" на чемпіонаті світу з артистичного плавання

Україна вдруге в історії завоювала "золото" на чемпіонаті світу з артистичного плавання
На останньому чемпіонаті світу-2019 Україна завоювала "бронзу" в цій дисципліні, а до цього мала срібну нагороду в 2017-му й бронзову – в 2013-му.

Україна завоювала третю нагороду чемпіонату світу-2022 з водних видів спорту, що триває у столиці Угорщини Будапешті. Після двох срібних медалей у артистичному плаванні – в технічних програмах солістки Марти Фєдіної та дуету Марини й Владислави Алексіївих – збірна виборола перше "золото" турніру. Повідомляє Суспільне Спорт.

Це сталося в командних змаганнях у довільній комбінації, де Україну представляли десять спортсменок: Марта Фєдіна, Марина й Владислава Алексіїви, Олеся Дерев'янченко, Вероніка Гришко, Софія Мацієвська, Дар'я Мошинська, Ангеліна Овчиннікова, Анастасія Шмоніна та Валерія Тищенко.

Українки стали найкращими у кваліфікації, посівши перше місце з 93.9333 балами. У фіналі "синьо-жовтим" вдалося підтвердити своє лідерство: Україна отримала найвищий бал серед десяти команд, покращивши оцінку, у порівнянні з кваліфікацією, – 95.0333. 

Таким чином українська команда вчетверте піднялася на п'єдестал чемпіонату світу в комбінації та вперше виграла саме "золото".

Нагадаємо, що фехтування на шпагах: жіноча збірна України здобула "бронзу" на чемпіонаті Європи (фото).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Loading...
Load next