"Вімблдон": Кулеба закликав Британію не пустити російських і білоруських тенісистів на турнір

"Вімблдон": Кулеба закликав Британію не пустити російських і білоруських тенісистів на турнір

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у п’ятницю закликав британську владу не видати візи спортсменам із росії та білорусі, яких допустили до участі у Вімблдонському тенісному турнірі. Про це Кулеба написав у Twitter.

За словами українського міністра, рішення "Вімблдону" дозволити російським і білоруським гравцям змагатися є "аморальним".

Чи припинила росія свою агресію або звірства? Ні, просто "Вімблдон" вирішив піти назустріч двом співучасникам злочину. Я закликаю уряд Великої Британії відмовити їхнім гравцям у візах, – зазначив він.

Раніше, організатори одного з найголовніших тенісних турнірів світу "Вімблдону" скасували заборону на участь російських та білоруських тенісистів. Водночас для участі в турнірі тенісисти з рф і білорусі будуть зобов’язані підписати "декларацію про нейтралітет" і не отримувати фінансування від своїх держав.

Також організатори обіцяють застосовувати підхід "нульової толерантності" до будь-яких прапорів, символіки або інших дій, які підтримують росію, білорусь або війну.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Іспанії закликав лідера Китаю поговорити із Зеленським

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next