Як правильно вибрати футбольні бутси?

Як правильно вибрати футбольні бутси?
Бутси для гри у футбол є одним із найголовніших елементів екіпіровки. У цій статті ми детально розберемося, як правильно вибрати футбольні бутси й на що варто звертати особливу увагу.

Початківці або досвідчені спортсмени, а також ті, хто займається футболом, тією чи іншою мірою стикаються з вибором професійного взуття для футболу.

Бутси для гри у футбол є одним із найголовніших елементів екіпіровки. Тому їх варто вибирати з особливою уважністю.

У цій статті ми детально розберемося, як правильно вибрати футбольні бутси й на що варто звертати особливу увагу.

Особливості вибору футбольних бутс

Футбольні бутси можна поділити на 3 типи:

  1. Шиповки
  2. Сороконіжки
  3. Футзалки

Пропонуємо ознайомитися з особливостями кожного типу окремо.

Шиповки — відмінно підходять для гри на газонному покритті. Одними з найпопулярніших моделей 2023 року є моделі бутс Puma Future. Їх можна вибрати на сайті R-Gol, за посиланням https://www.r-gol.com/uk/puma-future.

Сороконіжки — правильний вибір для тих, хто грає у футбол на вулиці, на штучному газоні, наприклад.

Футзалки — відмінно підходять для гри у футбольному залі.

Моделі Adidas X є одними з тих моделей, які часто вибирають як початківці, так і досвідчені футболісти https://www.r-gol.com/uk/adidas-x.

Як правильно вибрати бутси?

Грати у звичайних кросівках небезпечно для здоров'я. Адже в такому разі існує ризик отримати травму.

Підошва

Існують різні маркування підошви. Залежно від маркування, ви можете визначити й підібрати бутси, які підходять для гри на тій чи іншій поверхні.

Існують такі маркування підошви:

  • SG - М'який ґрунт
  • FG - твердий ґрунт
  • MG - Multi Ground
  • TT - Turf
  • AG - штучна трава
  • IT - Indoor

У цьому розділі, ми розберемося в особливостях деяких маркувань.

SG - Soft Ground - залізна підошва, призначена для гри на натуральному газоні. Вона має від 6 до 8 металевих шипів. Їх можна змінювати та підлаштовувати під відповідний тип погоди.

FG - Firm Ground - тип підошви, що підходить для гри на жорсткій траві. На підошві розташовуються від 9 до 14 шипів середньої довжини 1,2-1,5 см. Шипи виготовлені з пластику або поліуретану. Підходять для гри на натуральних або синтетичних полях.

MG - Multi Ground - такі моделі підходять для гри на різних поверхнях, окрім занадто м'яких і зальної поверхні. Підошва складається з 12-24 шипів довжиною 0,8-1,2 см.

TT - Turf - на цій підошві розташовується безліч маленьких шипів, зроблених з гуми. Відмінний варіант для гри на штучному газоні або на полях із твердою землею, де мало трави.

AG - Artificial Grass - тільки для гри на штучному полі. Мають від 14 до 28 шипів розміром до одного сантиметра. Деякі шипи мають форму кратера з заглибленням посередині.

IT - Indoor - тип підошви для гри у футзалі, на вулиці або на бетонному покритті. Не мають шипів на підошві. Замість них, є візерунок, схожий на шину автомобіля, який забезпечує хороше зчеплення на гладких поверхнях.

Теги: 
Читайте також
Андрій Шевченко покинув збірну України: Маркевич може зайняти посаду головного тренера (відео) Андрій Шевченко покинув збірну України: Маркевич може зайняти посаду головного тренера (відео)
Збірна України з футболу, яку понад п’ять років очолював Андрій Шевченко повернула Україні справжній інтерес до футболу: такого єднання навколо національної збірної серед українських вболівальників не було вже дуже давно. Проте, яскраві виступи збірної України на цьогорічному чемпіонаті Європи з футболу, завершилися не менш яскравою та водночас несподіваною відставкою головного тренера Андрія Шевченка.
Loading...
Load next