Міжнародна федерації тхеквондо пішла у супереч олімпійським принципам - Мінмолоді та спорту

Міжнародна федерації тхеквондо пішла у супереч олімпійським принципам - Мінмолоді та спорту

Національний олімпійський комітет України та Міністерство молоді та спорту України надали оцінку рішенню Міжнародної федерації тхеквондо (WT) дозволити російським спортсменам, в тому числі Владиславу Ларіну, брати участь у міжнародних змаганнях під нейтральним прапором.

Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту України.

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт коментуючи рішення Міжнародної федерації тхеквондо зауважив: «Ми надали Міжнародному олімпійському комітету та WT  всі необхідні докази про зв'язок Ларіна з російською армією та відеодокази того, що він безпосередньо підтримує війну. У відповіді WT стверджує, що комісія дійшла висновку, що відео Ларіна не демонструє, що його  підтримка була безпосередньо пов'язана з війною.

Спільно з національними федераціями з олімпійських видів спорту ми продовжуватимемо роботу щодо протидії участі представників країн-агресорів у міжнародних спортивних змаганнях, слідкуватимемо за дотриманням «умов нейтральності» російських та білоруських атлетів, яких буде допущено до Олімпійських ігор в Парижі.

Очільник міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний прокоментував: «Це абсолютно провокаційне рішення з боку WT. Владислав Ларін відкрито підтримує агресивну війну росії проти України та збирає гроші для російських вбивць. Допускати такого спортсмена до участі у змаганнях – це зневага до закатованих російськими солдатами українців, – говорить Матвій Бідний.

Щодо причин рішення WT Матвій Бідний додає: "Чого варто було очікувати від федерації, чиїм віцепрезидентом є росіянин Анатолій Тєрєхов, який ще з 2009 року входить до Правління міжнародної федерації тхеквондо? – Бачимо результат так званої «ікорної дипломатії», яку використовує країна-агресорка щоб лобіювати свої інтереси".

Мінмолодьспорту та НОК України закликають WT негайно переглянути рішення та наслідувати приклад міжнародної федерації керлінгу (World curling Federation) та інших спортивних федерацій, які ухвалили рішення про безальтернативне відсторонення російських та білоруських спортсменів, які підтримують війну, від усіх міжнародних змагань.

 У відомстві додали, що "допоки росія продовжує вбивати українців – громадяни країн-агресорок не мають морального права брати участь у міжнародному спортивному русі".

Нагадаємо, В Україні за перший місяць 2024 року вже 121 тисяча хворих на грип, ГРВІ і COVID-19

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Український тренер Ребров тішиться, що на Абрамовича наклали санкції Український тренер Ребров тішиться, що на Абрамовича наклали санкції
Сергій Ребров також розповів про своїх батьків, які ховаються в бомбосховищах.
Loading...
Load next