"Акт цензури": Youtube видалив канали Медвечука "Перший незалежний" та "Ukrlive"

"Акт цензури": Youtube видалив канали Медвечука "Перший незалежний" та "Ukrlive"
Телеканали змінили адреси, щоб продовжувати свою роботу.

Сьогодні вночі були повністю видалені з відеохостингу YouTube канали Віктора Медвечука "Перший Незалежний" та "UkrLive".

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на офіційний сайт телеканалу.

Колектив назвав видалення каналів із Ютубу "актом цензури", зокрема згадавши про скандали із нардепом Трухіним та Кузьміних, що начебто "стали широко відомі виключно завдяки наявності в країні опозиційної преси". 

Ми продовжимо свою роботу. Ми не зупинимося. Ми відчуваємо за собою підтримку мільйонів громадян України, які хочуть жити в країні, де у людей є право на вибір, який канал дивитися. Де влада захищає права і свободи своїх громадян, а не зневажає їх. Де владу турбує, щоб люди жили в мирі, теплі і з гідністю зустрічали старість. Наша місія — говорити людям правду, якою б гіркою вона не була., — додали в повідомленні.

За словами одного з акціонерів телеканалів та експродюсера телеканалу "112" Артема Марчевського:

Українська влада закриває вже не лише телеканали, а й ютуб-канали, роблячи все, щоб закрити рота неугодним журналістам.

Крім того, як пише "Українська правда", YouTube обмежив доступ до ресурсів окупантів ОРДЛО: луганські канали "Луганський інформаційний центр" та "ГТРК ЛНР" заблокував, а донецькі канали "Мінінфо ДНР" та "Народна міліція ДНР" – видалив.

Нагадаємо, що "Перший Незалежний" та "UkrLive" були створені після введення санкцій РНБО щодо каналів 112, NewsOne та ZIK. Незабаром вони припинили своє мовлення за рішенням влади, незважаючи на те, що канали спочатку були оформлені на колектив журналістів, а потім власником каналів став нардеп Нестор Шуфрич.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
YouТube-канали Медведчука тепер недоступні для перегляду в Україні YouТube-канали Медведчука тепер недоступні для перегляду в Україні
Платформа YouТube від сьогодні заблокувала сторінки медведчуківських телеканалів ZIK, 112 Україна та NewsOne. Тепер глядачі заблокованих телеканалів не матимуть змоги переглядати їхні ефіри й у мережі інтернет.
"Це злочин. Буде вирок!": Мураєв пригрозив Зеленському після санкцій проти каналу "НАШ" "Це злочин. Буде вирок!": Мураєв пригрозив Зеленському після санкцій проти каналу "НАШ"
РНБО збиралась на виїзне засідання у Харкові 11 лютого.
Loading...
Load next