Випуск iPhone 14 можуть відкласти через візит Пелосі до Тайваню: у чому причина

Випуск iPhone 14 можуть відкласти через візит Пелосі до Тайваню: у чому причина

Після поїздки Ненсі Пелосі до Тайваню, Комуністична партія Китаю заборонила згадку Тайваню або КНР у відвантажувальних документах, тому частину обладнання, що поставляється за кордон, можуть повернути на острів.

Про це повідомляє видання GSMArena, передає ПравдаТУТ News.

Власне, саме це і може зачепити тайванську компанію TSMC, яка є основним постачальником чіпів для Apple. Адже частина електроніки для Apple вже має маркування "Зроблено в Тайвані".

Що ще гірше, віцепрезидент Pegatron і топменеджери TSMC були помічені з Пелосі під час візиту, тож це може бути лише початком більш запеклої торговельної війни між КПК і Тайванем, у яку втягнуто Apple та інші посередницькі американські компанії, - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою компанія Apple вже веде переговори зі своїми тайванськими партнерами та попросила видалити або замінити всі маркування «Зроблено в Тайвані» або «Китайська Республіка». 

Нагадаємо, після візиту Ненсі Пелосі Китай проведе серію бойових навчань одразу біля узбережжя Тайваню.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Китай проведе серію бойових навчань одразу біля узбережжя Тайваню Китай проведе серію бойових навчань одразу біля узбережжя Тайваню
У Тайвані заявляють, що китайці вторглись у їхні територіальні води.
Військові кораблі США пройшли через Тайванську протоку вперше після візиту Пелосі Військові кораблі США пройшли через Тайванську протоку вперше після візиту Пелосі
Китайське військове командування пильно спостерігає за рухом кораблів.
Loading...
Load next