Starlink Ілона Маска став доступний на всіх континентах Землі, на черзі – Місяць (відео)

Starlink Ілона Маска став доступний на всіх континентах Землі, на черзі – Місяць (відео)

Компанія SpaceX, що належить мільярдерові Ілону Маску, сьогодні вивела на орбіту ще понад півсотні супутників Starlink. Уточнюється, що черговий запуск виявився 61-м за рахунком виведенням на орбіту "Старлінків".

Таким чином, відсьогодні, за заявою компанії, зв'язок Starlink "доступний на всіх семи континентах", хоча на ділі їх шість. Сьомим континентом іноді називають Місяць, але туди інтернет поки не провели.

Результати тестування поки не наводяться, проте наразі на низькій навколоземній орбіті працює понад 3,3 тисячі інтернет-супутників. І сузір'я виросте до ще більш величезних розмірів, якщо все піде за планом: у SpaceX є дозвіл на запуск 12 000 космічних кораблів Starlink, але там домагаються від Федеральної комісії зі зв'язку США дозволу наростити угруповання до 30 тисяч.

А вже в наступному році очікується запуск супутників Starlink другого покоління, які будуть в рази потужніше нинішніх моделей. До них також зможуть підключатися звичайні смартфони в місцях, де немає мережі, і електрокари Tesla. Швидкість обіцяють в районі 2-4 Мбіт/с, чого вистачить на передачу текстових повідомлень і невеликих файлів.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
SpaceX вивела на орбіту ще супутники Starlink (відео) SpaceX вивела на орбіту ще супутники Starlink (відео)
Раніше SpaceX втратив 40 супутників Starlink через магнітні бурі.
Loading...
Load next