Індійський місяцехід знайшов сірку на поверхні Місяця

Індійський місяцехід знайшов сірку на поверхні Місяця

Індійський місяцехід «Прагьян», доставлений на супутник Землі посадковим модулем місії Chandrayaan-3, передав інформацію, яка підтверджує наявність сірки у ґрунті поблизу південного полюсу Місяця.

Про це повідомляє Індійська організація космічних досліджень (ISPRO).

Лазерно-індукований пробійний спектроскоп (LIBS) на борту місяцеходу однозначно підтверджує наявність сірки на місячній поверхні поблизу південного полюса завдяки першим в історії вимірюванням на місці, – йдеться у дописі.

В ISPRO додали, що, як і очікувалося, на поверхні супутника було виявлено алюміній, кальцій, залізо, хром, титан, марганець, кремній та кисень.

Нагадаємо, Швейцарія надасть новий пакет допомоги для України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Перший за 50 років політ на Місяць перенесли: де й коли стежити за запуском місії "Артеміда-1" Перший за 50 років політ на Місяць перенесли: де й коли стежити за запуском місії "Артеміда-1"
Безпілотна капсула "Оріон" повинна досягти Місяць, облетіти його та повернутися на Землю.
Prada представили новий костюм астронавта для місії на Місяць Prada представили новий костюм астронавта для місії на Місяць
Італійський люксовий бренд Prada та американський стартап Axiom Space представили в середу дизайн скафандра, який буде використаний для місії NASA Artemis 3 на Місяць, запланованої на 2026 рік.
NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива
Попередній час старту місії – двогодинне вікно між 21:17 і 23:17 за Києвом.
Loading...
Load next