Порушення авторських прав: NYT подала до суду на Microsoft і OpenAI

Порушення авторських прав: NYT подала до суду на Microsoft і OpenAI

Видання The New York Times (NYT) подала до суду на компанії Microsoft і OpenAI за звинуваченням у порушенні авторських прав. Видавець новин стверджує, що інструменти ШІ використовують його контент без дозволу.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Натомість технологічні компанії заявили, що навчання ШІ за допомогою веб-контенту є "добросовісним використанням".

За словами WSJ, цей позов може мати мати далекосяжні наслідки для майбутнього для видавців новин.

У позові, поданому у середу, газета заявила, що технологічні компанії використовували її контент без дозволу для створення своїх ШІ-продуктів, зокрема чат-бота ChatGPT від OpenAI та Copilot від Microsoft. Ці інструменти були навчені на мільйонах матеріалів, опублікованих у NYT, і використовують цей матеріал для надання відповідей на запити користувачів.

Позов відкриває новий фронт у багаторічній битві між технологічними та медіа-компаніями за економіку інтернету, протиставляючи одного з найбільших гравців новинної індустрії піонерам нової хвилі штучного інтелекту, ‒ додає WSJ.

OpenAI почав набирати популярність минулого року з випуском ChatGPT, який вразив користувачів тим, що генерував відповіді на запити користувачів про що завгодно - від рецепту сальси до маршруту подорожі до Греції та інформації про історичні події.

Microsoft стала головним партнером OpenAI, погодившись інвестувати в компанію 13 мільярдів доларів в обмін на 49% від її прибутку. NYT зазначає, що "інструменти штучного інтелекту, створені OpenAI і Microsoft, частково побудовані на його контенті, сприяли значному зростанню їхньої вартості".

Використання цінної інтелектуальної власності інших осіб у такий спосіб без оплати за неї було надзвичайно прибутковим для відповідачів, ‒ заявили у виданні.

Нагадаємо, Близькі та військові Сил оборони цьогоріч надихали українців найбільше

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next