Бензин подешевшає більш ніж на 1 гривню: опубліковані нові розрахунки середньої вартості палива

Бензин подешевшає більш ніж на 1 гривню: опубліковані нові розрахунки середньої вартості палива
Урядовою постановою встановлено, що НАК "Нафтогаз України" подає розрахунки Міністерству економіки три рази на місяць.

Міністерство економіки оприлюднило нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного палива, де АЗС можуть встановлювати свою націнку. Такі дані станом на 1 грудня надала НАК "Нафтогаз України". Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки. 

Зазначається, що розрахункові ціни для бензину знижені на 1,27 гривень з 27,15 гривень до 25,88 гривень за літр, для дизельного палива знижені на 56 копійок з 23,83 гривень до 23,27 гривень за літр.

Також з урахуванням максимальних націнок вартість бензину на АЗС не може перевищувати 30,88 гривень за літр, дизельного палива - 30,27 гривень за літр.

Варто зауважити, що уряд з 15 травня регулює роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо. За постановою Кабміну, максимальна роздрібна націнка складає 5 гривень на бензин і 7 гривень на дизельне паливо.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Обмеження націнок не поширюється на преміальне пальне" – Мінекономіки про скандал з АЗС "Обмеження націнок не поширюється на преміальне пальне" – Мінекономіки про скандал з АЗС
В українському уряді відреагували на призупинення продажів преміум-пального відомим мережами АЗС - серед яких WOG, ОККО, Socar і KLO. У мережах АЗС зазначають, що таке рішення зумовлене збитковістю від продажу преміального пального для компаній внаслідок ухваленого рішення Кабміном.
Дві мережі АЗС в Україні відновлюють продаж преміального пального Дві мережі АЗС в Україні відновлюють продаж преміального пального
Після роз'яснення Міністерства економіки щодо постанови Кабміну про держрегулювання цін на паливо, дві мережі АЗС повідомили про відновлення продажу преміального палива.
Не вище за 30 гривень: Мінекономіки зобов'язало АЗС встановити ціни на бензин Не вище за 30 гривень: Мінекономіки зобов'язало АЗС встановити ціни на бензин
Міністерство економіки разом з "Нафтогазом" розробили та оприлюднили нові розрахунки середньої вартості бензину та дизельного пального. Згідно з цим вартість бензину не повинна перевищувати 30 гривень за літр.
Loading...
Load next