Велика Британія оголосила про допомогу Україні у розмірі 2,7 мільярда доларів на 2023 рік

Велика Британія оголосила про допомогу Україні у розмірі 2,7 мільярда доларів на 2023 рік

Міністр оборони Бен Воллес заявив у четвер, що Велика Британія виділить 2,3 мільярда фунтів (2,77 мільярда доларів) допомоги Україні у 2023 році, додавши, що частина цієї допомоги буде невійськовою та гуманітарною. Пише Reuters.

З 2023 фінансового року ми вкладемо ще 2,3 мільярди фунтів стерлінгів, - сказав Воллес журналістам, коли його запитали про британську допомогу Україні.

Велика Британія пообіцяла наступного року поставити Україні сотні тисяч артилерійських боєприпасів, а також відправити реактивні системи залпового вогню.

Зі свого боку у Великій Британії ми пообіцяли 2,3 мільярда фунтів стерлінгів допомоги, яку ми надамо наступного року, і я дуже сподіваюся і закликаю інших зробити все можливе і продовжувати потужну підтримку, - заявив прем'єр-міністр Ріші Сунак.

Нагадаємо, що Зеленський домовився з гендиректором BlackRock про координацію з проєктів відбудови України.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні вже понад 200 тисяч людей подали заявки на отримання "карантинних 8 тисяч" В Україні вже понад 200 тисяч людей подали заявки на отримання "карантинних 8 тисяч"
Денис Шмигаль розповів, що станом на 21 квітня в Україні заявку на отримання 8 тисяч від держави через карантин подало понад 200 тисяч ФОПів та найманих працівників.
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Loading...
Load next