Сотні отримали поранення: війна на Донбасі та російська агресія забрала життя 240 дітей

Сотні отримали поранення: війна на Донбасі та російська агресія забрала життя 240 дітей
Внаслідок російської агресії на сході України під час бойових дій загинули 240 дітей, ще 56 зникли безвісти, а сотні зазнали поранень.

Впродовж 7 років українсько-російської війни внаслідок бойових дій та російської агресії загинуло 240 мирних жителів - дітей. Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ, повідомляє видання “Укрінформ”.

Відзначаючи 1 червня Міжнародний день захисту дітей, я б хотів звернути вашу увагу на той факт, що з початку російської агресії у 2014 році понад 240 українських дітей втратили життя, ще 56 дітей зникли безвісти, а сотні отримали поранення, - заявив Цимбалюк.

Він також повідомив, що внаслідок підступності проросійських бойовиків за роки російської агресії на Донбасі:

  • 240 дітей загинули;
  • 56 – зникли безвісти;
  • сотні – отримали поранення.

Відомо також, що наразі цивільна інфраструктура на підконтрольній уряду території вздовж лінії зіткнення, як і раніше, залишається вразливою до збройних атак Росії. 

 Ми продовжуємо суворо засуджувати атаки Росії на цивільне населення. Вони мають бути зупинені. Натомість Росії слід зосередитись на виконанні своєї частини безпекових положень Мінських домовленостей, - наголосив Євгеній Цимбалюк.

Зокрема на своїй сторінці у Twitter міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав російську сторону та її бойовиків зупинити війну на Донбасі, яка забрала життя більш як 240 українських дітей. Наразі вздовж лінії розмежування на Донбасі живуть близько 200 тисяч дітей, 15 тисяч із яких перебувають у зоні  5 кілометрів від лінії розмежування.

Вздовж лінії розмежування на Донбасі живуть близько 200тис дітей,15тис-у 5км від лінії розмежування.Кожна дитина щодня перебуває в небезпеці та потребує захисту.Закликаю міжн спільноту до тиску на Росію,щоб вона припинила війну проти України, яка вже забрала життя понад 240 дітей

— Pavlo Klimkin (@PavloKlimkin) June 1, 2018

Зауважимо, що 2 червня країни ЄС  та члени ООН оприлюднили заяву в якій зауважили, що після 7 років конфлікту, спровокованого Росією, ситуація з безпекою на сході України продовжує залишатися важким тягарем для українського цивільного населення.

  • Понад 13 000 людей убито під час збройного конфлікту на сході України,
  • Понад 30 000 отримали поранення,
  • 3,4 мільйона осіб потребують гуманітарної допомоги,
  • більш як 1,5 мільйона українців є внутрішньо переміщеними особами.
Читайте також
На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі
Серед українських військових втрат нема, однак російські окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів неподалік Катеринівки.
На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото) На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото)
Внаслідок обстрілу з боку російських бойовиків загинув 26-річний український захисник у якого залишились дружина та мати.
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
Loading...
Load next