На Дніпропетровщині судитимуть правохоронця, який до смерті побив затриманого

На Дніпропетровщині судитимуть правохоронця, який до смерті побив затриманого
Екскомандира взводу полку патрульної поліції у Кривому Розі, якого підозрюють у побитті до смерті 47-річного затриманого чоловіка.

Колишній командир у серпні 2018 року затримав чоловіка під час конфлікту, однак не доставив його в районний відділ поліції, а завіз чоловіка на околицю міста. Там правоохоронець жорстоко побив затриманого й завдав йому несумісні із життя тілесні ушкодження, які призвели до загибелі, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Через декілька днів, не приходячи до тями, потерпілий помер у лікарні.

Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт щодо командира взводу полку патрульної поліції м. Кривого Рогу за фактами перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, та умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, - йдеться у повідомленні.

За повідомленням Державного бюро розслідувань, що до 2020 року розслідування кримінальної справи щодо поліцейського здійснювали інші правоохоронні органи. Зокрема, завдяки цьому 13 квітня 2021 року слідчі ДБР повідомили 27-річному патрульному про підозру. Крім того, за їхнього клопотанням чоловіка відсторонили від посадових обов'язків та звільнили з посади, яку він займав три роки.

Експоліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Читайте також
Побиття поліцейських у Чернігові: суд арештував усіх підозрюваних у вбивстві (відео) Побиття поліцейських у Чернігові: суд арештував усіх підозрюваних у вбивстві (відео)
Підозрювані - четверо жителів Чернігова, наймолодшому з них 16 років, ще двом по 17 років, а найстаршому — 18. Нападники завдали одному з поліцейських понад 20 ударів у голову, внаслідок чого він помер на місці події.
Били та не годували: на Дніпропетровщині людей тримали у трудовому рабстві Били та не годували: на Дніпропетровщині людей тримали у трудовому рабстві
Злочинне угруповання з п'яти осіб викрили правоохоронці Дніпропетровської області. У ході розслідування виявилось, що зловмисники змушували людей виконувати важку роботу по догляду за тваринами, жорстоко карали їх та не платили гроші за виконану роботу.
Побив і намагався зґвалтувати: у СІЗО помер чоловік який у потязі напав на Анастасію Лугову Побив і намагався зґвалтувати: у СІЗО помер чоловік який у потязі напав на Анастасію Лугову
У слідчому ізоляторів, 13 квітня помер чоловік, який влітку минулого року напав на журналістку Анастасію Лугову у потягу "Маріуполь-Київ". Обвинувачений у злочині помер у лікарні, куди його госпіталізували зі слідчого ізолятора.
Loading...
Load next