Спроба підкупу депутата: СБУ затримала «лобіста» шоу-бізнесу (фото)

Спроба підкупу депутата: СБУ затримала «лобіста» шоу-бізнесу (фото)
За внесення «потрібної» правки та відтермінування законопроєкту, зловмисники обіцяли народному обранцю $100 тис. щороку.

СБУ затримала громадянина України на спробі підкупу депутата Верховної Ради. За внесення «потрібної» правки та відтермінування законопроєкту, зловмисники обіцяли народному обранцю $100 тис. щороку. Про це повідомила Служба Безпеки України.

Як вдалося встановити співробітникам СБУ, чоловік, що пропонував хабар — керівник організації, яка опікується авторськими правами музичних виконавців на території України. Фактично, ця організація збирає гроші з усіх закладів, де грає музика.

Фото: СБУ

Передбачалося, що організація передає більшу частину коштів виконавцям – оскільки вони мають авторські права на музику. Втім, користуючись монопольним становищем на ринку, зловмисник створив декілька «компаній-прокладок». Кошти проходили через них і виконавці отримували відсоток не від першої суми, а від «фінальної компанії-прокладки», що зменшувало прибуток музикантів у декілька разів.

Фото: СБУ

Оскільки у Верховній раді зареєстрували законопроєкт №5572 «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав», який фактично ліквідовує вказану організацію, її керівник пішов на підкуп народних депутатів.

Він запропонував одному з ініціаторів законопроєкту $100 тис. щорічно. Усе це — за внесення необхідних правок до законопроєкту, а також можливого його відтермінування до голосування на невизначений термін, - повідомляють в СБУ.

$100 тис. для «першого внеску» зловмисник вирішив виділити з підконтрольних «фірм-прокладок». Сьогодні, під час спроби підкупу народного депутата України через його помічника, зловмисника затримали.

Фото: СБУ

Наразі вирішують питання щодо повідомлення йому про підозру.

Тривають слідчі дії з метою встановлення усіх обставин злочинної схеми та притягнення до відповідальності інших причетних осіб.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримала колаборанта з Одеси, який збирався присягнути «днр» (відео) СБУ затримала колаборанта з Одеси, який збирався присягнути «днр» (відео)
Зловмисником виявився місцевий мешканець, який із початком повномасштабного вторгнення рф розгорнув активну проросійську діяльність.
СБУ ліквідувала російську агентурну мережу, яка розвідувала позиції ЗСУ на Донеччині СБУ ліквідувала російську агентурну мережу, яка розвідувала позиції ЗСУ на Донеччині
До складу ворожої агентурної мережі входило 6 місцевих жителів.
Розчарувався в ідеях "русского міра": СБУ затримала бойовика, що втік з "ЛНР" Розчарувався в ідеях "русского міра": СБУ затримала бойовика, що втік з "ЛНР"
Чоловік повернувся, бо втомився від війни і хотів побачити дружину із дітьми.
Loading...
Load next