Російсько-українська війна: ранкове зведення від Генштабу (відео)

Російсько-українська війна: ранкове зведення від Генштабу (відео)
Російські окупанти продовжують блокування наших підрозділів у Маріуполі, в районі заводу “Азовсталь”.

Розпочалася шістдесят п’ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Російські війська продовжують наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на Генштаб ЗСУ.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує зосереджувати зусилля на утриманні займаних позицій в районі Харкова та намагається здійснювати вогневе ураження підрозділів Збройних Сил України на окремих напрямках.

На Ізюмському напрямку основні зусилля окупанти зосередили на веденні розвідки, виявленні оборонних позицій підрозділів Сил оборони та їх ураженні вогнем артилерії.

На Донецькому і Таврійському напрямках, з метою недопущення перегрупування наших військ, ворог здійснює обстріли позицій із артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню вздовж всієї лінії зіткнення.

На тимчасово зайнятих територіях окупаційна влада продовжує здійснювати заходи щодо обмеження пересування та затримання місцевих жителів і блокування гуманітарних вантажів з території України. Окрім того, російські окупанти грабують селян. Так, наприклад, із сільгосптовариства у місті Камянка-Дніпровська викрадено понад 60 тонн пшениці разом із вантажним транспортом.

За попередню добу Українські захисники уразили 15 повітряних цілей:

  • один літак,
  • п’ять крилатих ракет,
  • дев’ять безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня.

Українські захисники ведуть активну маневровну оборону, в окремих місцях завдають контрударів. Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено шість танків, одну артилерійську систему, дванадцять одиниць броньованої техніки, один автомобіль та одну зенітну установку.

Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо! 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Російсько-українська війна: ранкове зведення Генштабу (відео) Російсько-українська війна: ранкове зведення Генштабу (відео)
Триває повномасштабна збройна агресія російської федерації проти нашої Держави.
Місяць російсько-української війни: оперативна інформація від Генштабу (відео) Місяць російсько-української війни: оперативна інформація від Генштабу (відео)
Противник продовжує втрачати живу силу та техніку на всіх напрямках. Триває тотальний спротив українського народу.
Loading...
Load next