СБУ викрила на державній зраді помічника народного депутата України (відео)

СБУ викрила на державній зраді помічника народного депутата України (відео)

У ході спецоперації у Києві контррозвідка СБУ затримала помічника-консультанта народного депутата України. Бувши російським агентом, він здійснював розвідувально-підривну діяльність в органах влади. Повідомили у службі.

Посадовець перебував на агентурному зв’язку у заступника начальника 9 управління Департаменту оперативної інформації 5 служби фсб Дмітрія Зубарєва.

Своєму російському куратору зрадник передавав розвіддані з різних напрямів. Зокрема, про міжнародну співпрацю, внутрішньополітичний курс, зміцнення кордону з рф і проведення АТО/ООС на сході України.

За співпрацю з ворогом він щомісячно одержував від російських спецслужб гроші у розмірі від 1,5 до 4 тис. дол. «Винагорода» зростала залежно від рівня складності завдань і термінів їх виконання.

Встановлено, що посадовець був завербований кадровим співробітником 9 управління 5 служби фсб Юрієм Водолазкім під час поїздки до москви. Згодом той передав агента на «зв’язок» своєму керівнику.

Для збору розвідданих посадовець використовував широке коло особистих знайомств і статус помічника чинного нардепа. А передавав інформацію через зашифрований канал електронного зв’язку. 

Не раз зрадник зустрічався зі своїми «кураторами» на території третіх країн, де отримував завдання та гроші.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру у вчиненні злочину за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Наразі досудове розслідування закінчено, матеріали передано в суд.

Нагадаємо, що російсько - українська війна: російські окупанти деморалізовані та вишукують будь-яку можливість отримати легкі поранення.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині
Служба Безпеки України затримала декілька автобусів із 60-тьма "тітушками", які мали завдання створити "картинку для російських ЗМІ". Провокаторів вдалось затримати на Харківщині з боку Донецька, Дніпра та Полтави.
СБУ затримала інформаторів РФ у Харкові, Одесі та Сєвєродонецьку (відео) СБУ затримала інформаторів РФ у Харкові, Одесі та Сєвєродонецьку (відео)
Усі ці зрадники та агенти затримані і дають свідчення СБУ. 
СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ на Донеччині СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ на Донеччині
Одного із членів мережі затримано і повідомлено про підозру у вчиненні злочину, а також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Loading...
Load next