У Криму прийшли з обшуками до кримськотатарського активіста Османова

У Криму прийшли з обшуками до кримськотатарського активіста Османова

У тимчасово окупованому Криму росіяни прийшли з обшуками до представника кримськотатарського національного руху, цивільного журналіста Ролана Османова. Наразі причини обшуків встановлюються. Повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Telegram.

В окупованому Криму, в селі Урожайне Сімферопольського району, у будинку активіста кримськотатарського національного руху, цивільного журналіста Ролана Османова відбувається обшук. Що спричинило вторгнення російськими варварами в будинок Ролана Османова, нами встановлюється, - заявив Чубаров.

Він припустив, що обшуки можуть бути пов'язані з тим, що російські окупанти шукають сліди тих, хто нібито здійснив 23 лютого підрив залізничного полотна на перегоні Сімферополь - Бахчисарай. За словами Чубарова, росіяни протягом останніх днів здійснювали вторгнення у будинки кримських татар на цій підставі.

Голова Меджлісу нагадав, що 13 липня 2022 року російські карателі затримували активіста Османова  біля "верховного суду республіки Крим", де в той час відбувалося "судилище" у справі про "диверсію на газопроводі", у якому окупанти звинуватили першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та братів Азіза і Асана Ахтемових.

4 вересня 2021 року, Османова затримували під будівлею фсб росії у Сімферополі, куди він разом з іншими активістами прийшов, щоб дізнатися про долю п'яти викрадених кримських татар. Тоді окупаційний суд визнав активіста винним у тому, що він нібито "порушив обмеження режиму підвищеної готовності" і оштрафував на 15 тисяч рублів.

Нагадаємо, що у російському Бєлгороді пролунали вибухи, місцева влада заявляє про "збиття ракет" (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС
Бойовики відкривали вогонь біля Пісків. Завдяки зусиллям наших воїнів, рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
В окупованому Криму затопило трасу, яка веде до Кримського мосту (відео) В окупованому Криму затопило трасу, яка веде до Кримського мосту (відео)
Окупанти пояснили підтоплення "рясними опадами" й організували об'їзд за напрямком село Леніне – село Іллічова.
Loading...
Load next