Норвегія передає Україні тисячу мікродронів Black Hornet для розвідки

Норвегія передає Україні тисячу мікродронів Black Hornet для розвідки

Норвегія передає Україні ще тисячу мінідронів Black Hornet.

Про це повідомляє міноборони Норвегії.

Україна дуже задоволена попередніми норвезькими поставками цього типу розвідувальних безпілотників, які були розроблені у співпраці між Силами оборони Норвегії та Інститутом оборонних досліджень. Безпілотник, який отримав назву Black Hornet, виробляється в Норвегії, і зараз ми надаємо Україні 1000 нових наборів безпілотників, – заявив міністр оборони Бйорн Арільд Грам.

Зазначається, що українська влада звернулася з проханням надати цей вид обладнання для використання в боротьбі з російським вторгненням.

Цей безпілотник використовується для розвідки та визначення цілей.

За словами міністра оборони Бйорна Арільда Грама, він простий в експлуатації, його важко виявити та особливо добре підходить для бою в міських районах.

Також повідомляється, що військові нанодрони визначаються як невеликі дрони вагою до 50 грамів. Black Hornet важить 32 грами. З початку 2007 року понад 14 000 дронів Black Hornet у різних версіях було поставлено більш ніж 40 клієнтам по всьому світу, причому США є найбільшим замовником. Норвегія виробила свій перший Black Hornet у 2015 році, і зараз ці безпілотники широко представлені в армії.

Нагадаємо, Рішення НАТО щодо України недостатнє — Дуда

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next