Окупанти створюють “живий щит”, аби ускладнити роботу ЗСУ - Гуменюк

Окупанти створюють “живий щит”, аби ускладнити роботу ЗСУ - Гуменюк

Країна-агресорка Росія перенаправляє транспорті потоки з Криму через тимчасово окуповані території на півдні України, аби створити “живий щит” із цивільного населення. Таким чином ворог намагається ускладнити бойову роботу ЗСУ.

Про це 18 липня повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

Тут абсолютно стала тактика, вони завжди ховалися за цивільними і їм абсолютно байдуже, чиї це мирні жителі: чи це українці, чи росіяни. Їм важливо виконати задачу й відзвітувати своєму диктаторові, що все йде за планом, – сказала вона.

На питання про створення армією РФ “дороги смерті” з цивільного населення після вибухів на Кримському мосту, Гуменюк зазначила, що окупанти роблять це для російських колон.

Та наголосила, що насправді перенаправлення цих транспортних потоків по материковій частині було передбачуване.

Вони намагатимуться наситити ті регіони, де відчувають безкомпромісне просування Сил оборони. Наситити цивільним населенням, для того, щоб ускладнити нам бойову роботу. Це крок відчаю. Росіяни розуміють, що іншого способу немає, тож знову ховаються за цивільних, – додала вона.

Нагадаємо, Окупанти постійно застосовують касетні боєприпаси - Череватий

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next