Україна готується до саміту Кримської платформи - Зеленський

Україна готується до саміту Кримської платформи - Зеленський

Українська влада працює над деталями щодо організації Кримської платформи на рівні лідерів у серпні й на парламентському рівні - восени.

Про це поінформував Президент України Володимир Зеленський.

Нарада щодо Кримської платформи – зміст саміту, міжнародна присутність на саміті, його вплив на нашу можливість тиснути постійно для звільнення Криму – працюємо над деталями. Причому вже готуємо не лише саміт Кримської платформи на рівні лідерів у серпні, але й парламентський вимір Кримської платформи – цей саміт буде восени - сказав Глава держави.

Водночас Президент зазначив, що у Закарпатській області вже другий день триває нарада з послами України. Він повідомив, що відбулися предметні розмови послів із міністром оборони, з головкомом, з командувачем Повітряних сил, з командувачем ВМС віцеадміралом Олексієм Неїжпапою, керівником зовнішньої розвідки Олександром Литвиненком, секретарем РНБО Олексієм Даніловим.

За словами Зеленського, важливо, що посли України максимально розуміли деталі щодо кожної потреби України, зокрема у питаннях зброї, техніки, снарядів, фінансів, конкретних політичних рішень.

Я спеціально попросив і головкома Залужного, і командувачів з паном Кулебою, щоб вони провели відповідну нараду. Щоб ключові речі, які так потрібні нашим воїнам, нашим силам оборони – щоб вони все це донесли послам, - підкреслив Президент.

У нараді також узяли участь Прем’єр Денис Шмигаль, міністр економіки Юлія Свириденко, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Водночас відбулася зустріч послів із Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком щодо парламентської дипломатії, "яка може бути дуже ефективною, якщо цілком відповідатиме нашій загальній державній стратегії".

Нагадаємо, ЄС ввів додаткову заборону на експорт зброї і технологій

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Скандальний День Незалежності України: російські гастролери та рекордні витрати на святкування (відео) Скандальний День Незалежності України: російські гастролери та рекордні витрати на святкування (відео)
Найдорожчий та найскандальніший в історії. Саме так можна охарактеризувати відзначення цьогорічного Дня Незалежності. Бюджет святкування перевершив усі попередні рекорди й нарешті можна підбити підсумки скільки влада витратила грошей на грандіозне святкування.
Loading...
Load next