На Запоріжжі 30-річний блогер, через ТГ-канал збирав для росіян розвіддані

На Запоріжжі 30-річний блогер, через ТГ-канал збирав для росіян розвіддані

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну 30-річний житель Василівки зайняв активну позицію підтримки та виправдовування російської агресії.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Для поширення ідеології «руського миру» на захопленій території Василівського району він створив свій телеграм-канал. Його авдиторія зараз налічує понад 10 тисяч осіб. Блогер регулярно викладав контент, у якому підтримував окупаційну політику, а також дискредитував українську владу та Сили оборони.

У публікаціях він закликав підписників ділитись інформацією про місця дислокації та пересування підрозділів ЗСУ, повідомляти результати обстрілів цивільної та критичної інфраструктури Запоріжжя й області тощо. Встановлював охочих допомогти окупантам та одразу передавав «на зв’язок» представникам спецслужб держави-агресора.

Надалі підозрюваний передав повний контроль та управління профілем представнику країни-агресора. Це надало ворогу можливість оперативно вербувати проросійськи налаштованих громадян для розвідувально-підривної діяльності проти України.

Нагадаємо, Всього 36% німців підтримують надання Україні далекобійних ракет Taurus

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі поранено двох військових та чотири рази порушено режим тиші На Донбасі поранено двох військових та чотири рази порушено режим тиші
За минулу добу російсько-окупаційні війська на Донбасі чотири рази порушили режим припинення вогню, один з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
Окупанти готуються до взяття всієї Херсонщини під свій контроль, - ОК "Південь" (відео) Окупанти готуються до взяття всієї Херсонщини під свій контроль, - ОК "Південь" (відео)
Противник на Миколаївщині, Херсонщині продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубіжі.
Loading...
Load next