Успішні дії українських сил оборони дозволяють активно поповнювати обмінний фонд ‒ Юсов

Успішні дії українських сил оборони дозволяють активно поповнювати обмінний фонд ‒ Юсов

Щоденно в український полон потрапляють десятки російських загарбників.

Про це повідомляє представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

 Останні успішні дії українських сил безпеки і оборони справді дозволяють активно поповнювати обмінний фонд, мова йде щоденно про десятки росіян, які потрапляють в український полон – як захоплені, так і тих, хто здається добровільно, - зазначив Юсов.

Цінність людського життя в Україні й у державі-агресорці різна, однак поповнення обмінного фонду "впливає і вплине на результати і повернення українських захисників додому". Водночас Юсов нагадав, що для російських військовослужбовців діє програма "Хочу жить", звернень до якої побільшало після проведення «Синиці» - операції зі здачі російським пілотом гелікоптера Мі-8.

Якщо до оприлюднення результатів операції у день надходило 70-100 заявок, то після – 170 і більше заявок.

1000 заявок зараз є в процесі реалізації та понад 200 – це успішних кейсів виведення за лінію фронту військовослужбовців РФ. Це тільки за програмою "Хочу жить", - сказав представник ГУР.

Юсов нагадав, що у польових умовах також можливою є добровільна здача в полон, зауваживши, що вона «достатньо активна і значуща», але цифри з міркувань безпеки не називаються.

Нагадаємо, Біля Гренландії рятували круїзний лайнер: деталі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу
Такий випадок не є поодиноким.
ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників
Раніше у березні ОБСЄ заявило, що їм вдалось евакуювати з України майже 500 членів міжнародної місії.
Loading...
Load next