До кінця року росіяни відправлять іще 10 тис. українських дітей із ТОТ до рф

До кінця року росіяни відправлять іще 10 тис. українських дітей із ТОТ до рф

До кінця року до рф відправлять іще 10 тис. українських дітей із тимчасово окупованих територій Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей.

Про це повідомив Уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець.

За його даними, окупанти повезуть дітей до москви та Санкт-Петербурга за маршрутами так званого культурного просвітництва. Крім вистав, парків та екскурсій містом, маленьких українців возять на спеціально створені музейні експозиції "Подвиг народа", агітують брати участь у військових квестах.

Усупереч положенням Конвенції про права дитини, машина російської пропаганди працює без упину. Апробувавши ще з 2014 року серед населення Криму різні способи викорінення самоідентичності та належності до українського народу, нині окупанти зосередили увагу на українських дітях, які разом з батьками вимушено опинилися під владою російського агресора, ‒ наголосив Лубінець.

Для вивезення дітей до рф окупанти нерідко застосовують погрози й переслідування, зауважив він. Омбудсмен наголосив, що "примусово занурюючи українських дітей в російський освітній і культурний простір, рф продовжує насильницьку геноцидну політику проти України".

Нагадаємо, Зеленський провів розмову із Гутеррішем: деталі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next