З початку війни Україна повернула 517 дітей, депортованих в росію

З початку війни Україна повернула 517 дітей, депортованих в росію

Під час четвертої зустрічі радників щодо втілення Формули миру в Давосі, омбудсман Дмитро Лубінець повідомив, що Україні вдалося повернути з Росії 517 незаконно депортованих дітей та 2828 дорослих, серед яких лише 150 цивільних.

Лубінець закликав країни світу приєднатися до термінового розв’язання питання щодо повернення всіх українців додому.

У своєму виступі наголосив: наразі вдома 517 дітей, 2828 дорослих, серед яких лише 150 цивільних… А наше завдання – повернути всіх! Тому міжнародна спільнота має негайно консолідувати свої зусилля в цьому напрямку — наголосив омбудсман.

Він зазначив, що на зустрічі у Давосі також виступили діти, яких депортували до Росії, та родичі цивільних, яких викрала РФ.

Також окремо порушили питання щодо повернення українських військовополонених й жахливого порушення норм МГП щодо них: нелюдських умов утримання, тортур, страт.

Омбудсман висловив вдячність швейцарській стороні за організацію зустрічі й підтримку України.

17 березня досудова палата МКС у Гаазі видала ордер на арешт російського лідера Володимира Путіна у зв’язку з депортацією українських дітей до Росії під час повномасштабної війни проти України. Ще один ордер на арешт видано стосовно уповноваженої з прав дитини при президентові Росії Марії Львової-Бєлової за тим самим звинуваченням.

Нагадаємо, Цього місяця поліція розпочне роботу в школах у прифронтових районах України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next