Заволоділи 95 млн грн "Укрзалізниці": правоохоронці викрили організовану групу на чолі з ексрадником ОП

Заволоділи 95 млн грн "Укрзалізниці": правоохоронці викрили організовану групу на чолі з ексрадником ОП

За процесуальним керівництвом прокурорів детективи САП НАБУ викрили організовану групу, діяльність якої призвела до заволодіння 94,8 млн грн при закупівлі трансформаторів під час воєнного стану.

Про це повідомляє САП.

Слідством встановлено, що організована група була створена у 2021 році з контролю надходжень за грошовими коштами АТ «Укрзалізниця».

Упродовж червня – грудня 2022 року керівник ОГ через підконтрольних службових осіб АТ «Укрзалізниця» забезпечив обрання перед визначеною компанією постачальником силових трансформаторів. Постачання трансформаторів відбувалося за завищеною вартістю. Як підставу для відхилення пропозицій інших учасників закупівлі зі значно вигіднішими цінними умовами використано лист «Щодо загрози державній безпеці», ‒ заявили у відомстві.

При цьому керівник ОГ умисно проігнорував громадянство контролюючої компанії, яка «виграла» тендер, та його зв’язки з рф. Встановлено, що самі трансформатори закуповувались через фірму-прокладку у виробника, яким частково володіли юридичні особи з рф, та перепродавались УЗ за вдвічі завищеною ціною.

Як наслідок, «Укрзалізниця» зазнала збитків на суму 94,8 млн грн, якими заволоділи учасниками злочину. Наразі затримано лідера, співорганізатора та двох учасників організованої групи.

Попередня правова кваліфікація: ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України.

Нагадаємо, Поляки поновили блокаду пункту пропуску "Угринів – Долгобичув"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримало на хабарі та розкраданні пального працівника Укрзалізниці СБУ затримало на хабарі та розкраданні пального працівника Укрзалізниці
Служба безпеки України заблокувала масштабний механізм розкрадання дизельного пального на Укрзалізниці. За даними слідства, злочинна схема існувала у більшості структурних підрозділів установи.
Брата судді Вовка звільнили з розвідки після корупційного скандалу Брата судді Вовка звільнили з розвідки після корупційного скандалу
У ході проведення службового розслідування було виявлено факти порушення Юрієм Зонтовим військової дисципліни та умов проходження військової служби.
Шахрайська схема на 1 мільйон гривень: НАБУ затримало експосадовця Нацполіції Шахрайська схема на 1 мільйон гривень: НАБУ затримало експосадовця Нацполіції
Національне антикорупційне бюро під час отримання неправомірної вигоди, затримало колишнього начальника Департаменту вибухотехнічної служби. Посадовець намагався привласнити собі майже 1 мільйон гривень.
Loading...
Load next