На Закарпатті СБУ викрила чергового інтернет-агітатора, який виправдовував РФ

На Закарпатті СБУ викрила чергового інтернет-агітатора, який виправдовував РФ

На Закарпатті СБУ викрила інтернет-агітатора, кий виправдовував збройну агресію РФ проти України.

Як повідомляє СБУ Закарпаття, до злочину причетний мешканець Берегівського району.

На своїй сторінці у Facebook чоловік виправдовував повномасштабне вторгнення РФ та воєнні злочини російських окупантів. Це підтвердила ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза.

Агітатор поширював меседжі про "благі наміри Росії", яка нібито була змушена втрутитися, щоб "запобігти нападу на свою країну". У жертвах збройної агресії РФ проти України чоловік обвинувачував західні країни.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – "Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників".

Матеріали справи скеровано до суду.

Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України у Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Такі дії караються виправними роботами на строк до 2 років або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до 3 років

Нагадаємо, Чеська поліція затримала чотирьох осіб, які напали на українських волонтерів у Празі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ заявила, що заблокувала кібератаку спецслужб Росії на органи влади України СБУ заявила, що заблокувала кібератаку спецслужб Росії на органи влади України
Кіберфахівці Служби безпеки України викрили факти цілеспрямованого розповсюдження російськими спецслужбами шкідливого програмного забезпечення.
Loading...
Load next