Розвідка попереджала уряд Болівії про підготовку державного перевороту

Розвідка попереджала уряд Болівії про підготовку державного перевороту

Уряд Болівії мав розвідувальні дані про можливу спробу державного перевороту ще до того, як ексгенерал і його війська увірвалися до президентського палацу.

Про це заявив у четвер міністр внутрішніх справ Едуардо дель Кастільйо, повідомляє Reuters.

В інтерв'ю місцевій телерадіокомпанії Unitel Кастільйо заявив, що президент Луїс Арсе отримав повідомлення про "спроби дестабілізації", але уточнив, що на той момент уряд не мав більше подробиць.

Генерал у відставці Хуан Хосе Зуніга, який вчинив невдалий переворот у середу, був заарештований, і разом з ним арештували колишнього командувача ВМС Хуана Арнеса Сальвадора, повідомив Кастільйо. Він зазначив, що близько десятка офіцерів також були затримані і їм загрожує тюремне ув'язнення терміном від 15 до 30 років.

За словами дель Кастільйо, у вівторок ввечері Зунігі повідомили, що він буде позбавлений своєї посади, оскільки його поведінка "не відповідає Конституції". Він додав, що Зуніга спокійно відреагував на цю новину.

Але ніхто не міг собі уявити, що наступного дня, до офіційної передачі повноважень, в нашій країні відбудеться невдалий переворот, - сказав він.

Пізно ввечері в середу міністр адміністрації президента Марія Нела Прада повідомила журналістам, що Зуніга зізнався поліції і сказав, що спроба перевороту провалилася, оскільки підкріплення не прибуло вчасно.

Але під час арешту Зуніга публічно заявив, що йому було доручено здійснити переворот за вказівкою Арсе, щоб підвищити популярність президента, але цю заяву Прада заперечила.

Нагадаємо, У Google Перекладачі з'явиться понад 100 нових мов, серед них ‒ кримськотатарська

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка
Головна мета таких дій – «поповнення обмінного фонду».
Росія перекинула на Донбас своїх військових та 2 тисячі тонн пального Росія перекинула на Донбас своїх військових та 2 тисячі тонн пального
Протягом минулого тижня Російська Федерація завезла до окупованих районів Донецької та Луганської областей близько 250 своїх військовослужбовців та 2 тисячі тонн пального.
Loading...
Load next