З 2022 року дітей вакцинуватимуть від пневмококової інфекції

З 2022 року дітей вакцинуватимуть від пневмококової інфекції
Ще одне обов’язкове щеплення.Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Він зазначив, що щепитимуть малят тричі на рік. Два рази в перший рік життя й один у другий.

Ще одне обов’язкове щеплення.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Він зазначив, що щепитимуть малят тричі на рік. Два рази в перший рік життя й один у другий.

Зазначимо, що пневмокок є причиною виникнення таких небезпечних захворювань як менінгіт, сепсис, бактеріємія тощо. Передається пневмококова інфекція від людини до людини.

Саме вона провокує розвиток бактеріальних пневмоній, що під час пандемії коронавірусу є критичним. Кожного року у світі реєструють 1,6 мільйона летальних випадків внаслідок пневмококових захворювань.  Додамо, у 2019 році в Україні зареєстрували 50 випадків пневмококового менінгіту, з яких 22 — у дітей. Для порівняння, у 2018 році зареєстровано 43 випадки, із них 10 — у дітей. 

За статистикою ВООЗ, у всьому світі вона є однією з основних причин смертності серед дітей до 5 років.

На цей момент, будуть проводити переговори з Міністерством фінансів з метою передбачення фінансів у держбюджеті на 2021 рік для закупівлі вакцини.

Варто наголосити, що зараз у національному календарі профілактичних щеплень, вакцинація проводиться проти 10 інфекційних захворювань: гепатит B, туберкульоз, дифтерія, правець, кашлюк, гемофільна інфекція (Хіб-інфекція), яка в багатьох випадках є причиною захворювань на менінгіти та пневмонії, поліомієліт, кір, епідемічний паротит, краснуха.

Нагадаємо, що у Львові відзначають тиждень грудного вигодовування. Грудне молоко повністю покриває поживні потреби немовляти впродовж перших 6 місяців життя, далі радять раціон дитини урізноманітнювати. 

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Сертифікат про Covid-вакцинацію діятиме 9 місяців - Кабмін Сертифікат про Covid-вакцинацію діятиме 9 місяців - Кабмін
Українцям дозволили отримувати "бустерне" щеплення проти коронавірусу, із 8 січня 2022 року воно доступне всім охочим, кому другу дозу вкололи щонайменше півроку тому.
Карантин в Україні продовжили до 30 червня Карантин в Україні продовжили до 30 червня
Прем'єр-міністр, Денис Шмигаль, повідомив, що карантин в Україні продовжать до кінця червня. Зокрема він також закликав українців на Великдень залишатись вдома.
У Львові немає ліків проти правця
Імуноглобулін, який завезли як гуманітарну допомогу, вичерпав термін придатності. Зазначимо, що цього року був зафіксований випадок цього захворювання у 17-річного хлопця.
Loading...
Load next