Безглузда війна росії проти України негативно вплинула на довкілля, — посольство США

Безглузда війна росії проти України негативно вплинула на довкілля, — посольство США

Російське вторгнення в Україну створює загрозу для довкілля та епідеміологічної ситуації в країні, заявило посольство США в Україні.

Безглузда війна Росії проти України не лише призвела до загибелі тисяч українців та переміщення мільйонів людей, а й негативно вплинула на довкілля і продовжує загрожувати здоров'ю та життю всіх, хто залишився в Україні. Уламки, що утворюються під час обстрілів будівель, можуть отруювати повітря, обпалювати шкіру, інші органи. Хімічні речовини, що виділяються з пошкоджених об'єктів та критичної інфраструктури, можуть просочуватися в землю, отруюючи ґрунт та рослини, важливі для харчової галузі України, - наголошується у повідомленні посольства у твіттері.

Крім того, пошкодження об'єктів водопостачання створюють загрозу для здоров'я та життя мешканців.

Пошкодження інфраструктури водопостачання, санітарії та гігієни також створюють широкі загрози для здоров'я, включаючи черевний тиф, холеру, дизентерію та поліомієліт, - зазначили у посольстві.

Жорстокі напади Росії не лише загрожують життю мирних жителів, а й отруюють повітря, землю та воду України надовго в майбутньому. У День Землі і щодня ми - разом із Україною, - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за реконструкцію Харкова візьметься відомий британський архітектор.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next