Рада ухвалила закон, що забороняє рекламу ліків на упаковці

Рада ухвалила закон, що забороняє рекламу ліків на упаковці

Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон щодо маркування лікарських засобів.

Про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко.

Вона уточнила, що законодавча ініціатива №11172 була підтримана 318 голосами народних депутатів.

Метою закону є гармонізація вимог національного законодавства щодо маркування лікарських засобів до вимог Директиви Європейського Парламенту і Ради 2001/83/ЄС від 6 листопада 2001 року «Про Кодекс Співтовариства щодо лікарських засобів призначених для застосування людиною».

Документ забороняє нанесення на первинній та вторинній (за наявності) упаковці лікарських засобів будь-якої реклами та інформації рекламного характеру, яка сприяє просуванню лікарського засобу на ринку.

Також законом забороняється ввезення в Україну та продаж лікарських засобів, маркування яких містить будь-яку інформацію про інших юридичних або фізичних осіб, які не є виробником або заявником (власником) реєстраційного посвідчення на лікарський засіб.

Водночас на упаковці можна згадати виробника та власника реєстраційного посвідчення, a також викласти інформацію про застосування лікарського засобу.

Закон набирає чинності через 4 місяці після публікації.

Очікується, що ухвалення закону сприятиме підвищенню захисту прав споживачів лікарських засобів, посиленню відповідальності виробників та продавців лікарських засобів, а також підвищення гарантованого державою захисту конкуренції у підприємницькій діяльності.

Нагадаємо, На Волині від ускладнень, спричинених коронавірусом, помер 93-річний пенсіонер

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні заборонили продаж ліків дітям: Верховна Рада встановила штрафи В Україні заборонили продаж ліків дітям: Верховна Рада встановила штрафи
Згідно з положеннями Цивільного кодексу, малолітньою вважається особа, яка не досягла 14 років.
Без вакцинації заборонено: тепер в Раду не пускатимуть нещеплених депутатів Без вакцинації заборонено: тепер в Раду не пускатимуть нещеплених депутатів
На вході до будівель ВРУ співробітники УДО України будуть перевіряти сертифікати у застосунку «Дія» за допомогою спеціальних пристроїв для зчитування QR-коду.
Loading...
Load next