Черговий антирекорд: лікарні Львова переповнені хворими на Covid

Черговий антирекорд: лікарні Львова переповнені хворими на Covid
У міських лікарнях Львова, станом на 31 березня, перебуває понад 1000 людей які хворіють на пневмонію, з них у 952 хворих підтверджено коронавірусну хворобу.

Через стрімке поширення коронавірусної інфекції у місті вже неодноразово виникала проблема розміщення хворих та забезпечення лікарнь додатковими ліжко-місцями. Про епідеміологічну ситуацію у Львові повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко у Facebook.

" Зараз триває підготовка ще близько 1 тис місць. А завдання, яке поставив міський голова Андрій Садовий - це вийти на 3 тис ліжко-місць у найшвидший час ", - йдеться у повідомленні.

Зазначимою що на даний час також завершується підготовка нових ліжкомісць у лікарнях, що на вулицях Орлика, Навроцького, Миколайчука та Мазепи. Як додав Москаленко, облаштування ліжкомісць само по собі не вирішує ситуації, аби зупинити хвилю вірусу. Фізичне обмеження, вакцинація та багато іншого – ось, що може призупинити збільшення кількості захворювань.

Поліклініка на вулиці Мазепи

" Розумію, що всі втомлені від вірусу, і карантин теж дістав. Але сьогодні ситуація це не події минулого року, такої завантаженості лікарень ще не було ", - зазначив Москаленко.

Нагадаємо, що Львів та область знаходяться у червоній карантинній зоні. А у реанімаціях міста у важкому стані перебуває 65 пацієнтів, з них 26 підключено до апарату штучної вентиляції легень.

Читайте також
У Львові знову продовжили карантин, тепер до 12 квітня
У зв’язку з стрімким збільшенням хворих на коронавірус у Львові комісія з надзвичайних ситуацій вирішила продовжити жорсткий карантин до 12 квітня.
Послаблення карантину на Львівщині: кого торкнуться зміни (відео) Послаблення карантину на Львівщині: кого торкнуться зміни (відео)
Пом’якшення торкнуться лише сфери освіти: комісія ТЕБ і НС рекомендувала перейти на комбінований режим навчання. Однак про вихід з «червоної» зони не йдеться.
Медики вважають зняття обмежень у Львові передчасним Медики вважають зняття обмежень у Львові передчасним
Медики Львова наголошують, що послаблення карантину у Львові наразі передчасне, у лікарнях міста досі багато критично важких хворих, реанімації переповнені. Відтак, усіх львів`ян просять дотримуватись заходів безпеки, аби після свят місто знову не повернулось до жорсткого локдауну.
Loading...
Load next