У Львові врятували хлопця, якому цвях пробив легеню

У Львові врятували хлопця, якому цвях пробив легеню
У львівській лікарні "ОХМАТДИТ" медики врятували 17-річного хлопця, якому цвях пробив легеню. Хлопцю в груди вистрелив пневматичний пістолет, який "стріляє" цвяхами.

 У суботу "швидка" привезла до лікарні хлопця з Львівщини з проникаючим пораненням грудної клітки з ураженням лівої легені. Про це повідомляє Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит на своїй сторінці у Facebook. 

" Ситуація була дуже небезпечна - до аорти бракувало всього кілька міліметрів. Якби цвях пробив аорту, ми б його уже не встигли врятувати, зважаючи, що доїхати з району до Львова так швидко неможливо. Але цьому хлопцю буквально пощастило - цвях пробив легеню. Ми мали ще час на порятунок ", - розповів дитячий хірург "Охматдиту" Микола Микита.

Стан хлопця був важкий внаслідок дихальної недостатності, пацієнт мав виражену задишку, біль у лівій половині грудної клітки. Вже під час огляду черговий лікар зрозумів, що легеня пробита цвяхом.

"Ми застосували  найновішу сучасну методику лікування - торакоскопію. Тобто видалення цвяха з грудної клітини. Ми дістали цвях без жодних розрізів, локалізація цвяха це дозволяла", - розповів дитячий торакальний хірург "Охматдиту" Олег Ленів.  

Зокрема, у лікарні зазначають, що хлопець почуває себе значно краще. Потрібно лише декілька днів, щоб рана у легені загоїлась остаточно.

Читайте також
"Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео) "Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео)
У "червоній" зоні зможуть працювати: заклади громадського харчування за адресною доставкою та навинос; салони краси за попереднім записом; фінансові установи; пошта, заправки, медичні та ветеринарні заклади тощо.
У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео) У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео)
У новоствореному центрі є дві нові сучасні операційні, сім реанімаційних ліжок і десять палатних.
Посмертні трансплантації: у Львові медики вперше здійснили пересадку серця (відео) Посмертні трансплантації: у Львові медики вперше здійснили пересадку серця (відео)
Медики Львівської обласної клінічної лікарні від одного донора пересадили нирку та вперше трансплантували серце.
Loading...
Load next