У Львові відбулись змагання з бігу по шосе "Run the world. Львівська десятка" (відео)

У Львові відбулись змагання з бігу по шосе "Run the world. Львівська десятка" (відео)
Розпал бігового сезону - осінь. В той час як у Німеччині стартував Берлінський марафон, у нас бігли традиційну Львівську десятку.

Львівська десятка повернулась після перерви. Минулого року забіг не проводили, через карантинні обмеження - цього разу зібралось понад 800 охочих взяти участь у традиційному для Львова забігові.

Надзвичайна атмосфера. Я вже давно чекала цього дня насправді. Давно не бігла 10-ку. І з великим задоволенням сьогодні це робитиму, - зізналась учасниця "Run the World. Львівська десятка" Роксана Бондаренко.

Ми бігаємо щонеділі від 20 до 30 кілометрів. Починаємо повільним темпом 5.0, а потім можем закінчувати по 3.30, 3.27, - додав учасник "Run the World. Львівська десятка" Андрій Плита.

Тільки два роки тому почав бігати, вже і півмарафони бігав, і тепер хочу 10 кілометрів покращити свій час персональний, - розповів учасник "Run the World. Львівська десятка" Сергій Войтович.

В межах Львівської десятки проходить ще чемпіонат України з бігу на 10 км по шосе. В ньому беруть участь 51 спортсмен з 15 регіонів України. Серед них будуть визначати переможців та призерів у трьох вікових категоріях, - повідомив спортивний директор "Run the World. Львівська десятка" Юрій Кострицький.

Минає пів години і до фінішу наближаються найшвидші. Богдан-Іван Городиський минулого тижня виграв чемпіонат України з півмарафону в Києві. Там виконав норматив для участі в чемпіонаті світу з півмарафону.

Напередодні трохи перехворів, напевно тому важкувато було. Конкуренція дуже хороша. Можу виділити окремо Дмитра Сірука, який зайняв друге місце. Ми з ним всю дистанцію практично долали удвох. І Василь Коваль - створив гідну конкуренцію, за що їм дякую, - наголосив чемпіон України з бігу на 10 км по шосе Богдан-Іван Городиський.

А серед жінок першою фінішувала Валерія Зіненко.

Ми там вже розвернулися на п'ятірці, і дуже багато моїх знайомих і просто аматорів, які знають професійних спортсменів по інстаграму чи через фейсбук.Ти біжиш і всі тебе підтримують. Я підіймаю очі дивлюсь, а я не знаю цю людину. І так приємно, насправді. Для членів збірної команди України - це дуже важливий старт. І було важливо його виграти. По дистанції все склалося просто, я взяла свій темп і почала бігти. Зі мною трималась Євгенія Прокофьєва, але на 5-ому кілометрі трошки відстала. Так ми і добігли, - розповіла чемпіонка України з бігу на 10 км по шосе Валерія Зіненко.

 Чергова Львівська десятка завершилась нагородженням, радісними фото з медалями, які отримував кожен фінішер, а також визначенням найкращих - окремо на чемпіонаті України та Львівській десятці.

Зауважимо, що Run the World. Львівська десятка - чемпіонат України з бігу по шосе на 10 кілометрів. Цей захід створений, щоб залучити мешканців та гостей міста до активних занять спортом та популяризувати здоровий спосіб життя.

 

Читайте також
Легенда настільного тенісу у Львові: у місті позмагались за Кубок Анатолія Строкатова (відео) Легенда настільного тенісу у Львові: у місті позмагались за Кубок Анатолія Строкатова (відео)
Це вже 11-ий міжнародний турнір з настільного тенісу імені Анатолія Строкатова. У ньому взяли участь 300 спортсменів з України та Молдови.
Стрільба з лука: у Львові завершився чемпіонат України (відео) Стрільба з лука: у Львові завершився чемпіонат України (відео)
На цих змаганнях відбирали кандидатів у національну збірну, яка виступить на чемпіонаті світу у Вроцлаві через два місяці.
Loading...
Load next