У Львові тривають вирішальні бої Кубка України з тайського боксу (відео)

У Львові тривають вирішальні бої Кубка України з тайського боксу (відео)
Змагання стали останнім етапом відбору та підготовкою до чемпіонату світу з тайського боксу, який відбудеться в листопаді у Тайланді

Перед початком бою - спортсмени одягають монгкон. У ньому отримують настанови від тренера, роблять коло поклонів рингом. Повний ритуал включає в себе ще виконання танцю ВАЙ КРУ. Але цього слід чекати на фінальних поєдинках. Поки ж лише півфінали. Бій відбувається під традиційну музику.

Поєдинок в муай тай триває три раунди по три хвилини. Шестиразовому чемпіону світу та переможцю Всесвітніх ігор Ігорю Любченко вистачило і однієї трихвилинки, щоб вийти у фінал. Він переміг достроково.

Усі суперники - серйозні. Мені пощастило, бо влучив супротивнику в живіт у першому ж раунді, - розповів учасник кубка України Ігор Любченко. 

Є конкуренція. Хлопці ростуть. Я ще не старий, але вже трохи у віці. З'явились молоді спортсмени, які наступають на п'яти, стараються перемагати.

Ігор Любченко, як і всі учасники Кубка України готуються до поїздки на чемпіонат світу з муай тай у Тайланді, який відбудеться в листопаді.

Дуже багато титулованих спортсменів. Вся збірна України та Європи, збірна України приїхала зараз виборювати путівку на чемпіонат світу. Ми проводимо одночасно два змагання: Кубок України серед дорослих та відкритий чемпіонат Львівської області для дітей, молоді та старших, які не потрапляють в кубок України, - сказав організатор змагань Віктор Лазурко. 

На один крок ближче до поїздки на чемпіонат світу в Тайланд став Богдан Данилко. У першому раунді він поступався супернику.

Перший раунд я віддав супернику, хотів подивитися на що здатен суперник, як він б'є, які удари використовує, - учасник кубка Україна Богдан Данилко. 

Тому у двох наступних раундах, хлопець вже не давав супернику свободи дій.

Почав збільшувати темп і завдяки другому-третьому раунду отримав перемогу. Ще один бій лишився - фінальний, в якому також, думаю, отримаю перемогу, - додав Богдан Данилко. 

У тайському боксі на відміну від звичайного використовують не лише кулаки - тут в хід ідуть, лікті коліна, стопи.  А основою для захисту та атаки часто є клінч. Його у своєму півфіналі використовував киянин Олександр Горбатов

Я знав, що сьогодні буде нелегко, тому що мій суперник - досвідчений. Я намагався звести бій до клінчу -  боротьба, удари ліктями, колінами.  Я більше використовував лікті, мій суперник - коліна. Функціонально ми обоє стомились. Думаю, в третьому раунді він стомився сильніше, я наносив більше атак, і за рахунок цього й переміг, - стверджує учасник кубка України Олександр Горбатов. 

У Кубку України та відкритому чемпіонаті Львівщини беруть участь понад 300 спортсменів із 17 областей. Серед лідерів бійці Київської, Одеської та Харківської областей. 

 

Читайте також
Львівський ватерпольний клуб "Динамо" здобув восьме чемпіонство (відео) Львівський ватерпольний клуб "Динамо" здобув восьме чемпіонство (відео)
Ватерпольний клуб "Динамо" здобув золоті медалі ватерпольної Суперліги. Це четвертий поспіль та загалом восьмий чемпіонський титул команди.
У Львові триває Кубок України зі стрільби з лука у приміщенні (відео) У Львові триває Кубок України зі стрільби з лука у приміщенні (відео)
Перші змагання сезону - триває Кубок України зі стрільби з лука в приміщенні.
У Львові напередодні Дня фізичної культури та спорту працівники мерії провели зарядку (відео) У Львові напередодні Дня фізичної культури та спорту працівники мерії провели зарядку (відео)
З нагоди дня фізичної культури та спорту шестиразова чемпіонка України з легкої атлетики та фіналістка чемпіонату Європи з кросу Орися Дем’янюк провела розминку для працівників мерії.
Loading...
Load next