Вакцинація вагітних та породіль у Львові (відео)

Вакцинація вагітних та породіль у Львові (відео)
Розпочалась вакцинація вагітних та жінок, які вже стали матерями. Пункт вакцинації відкрився у міському пологовому клінічному будинку №1, що на Мечникова. Тепер жінки при надії можуть імунізуватися без черг у супроводі лікарів одразу в пологовому або ж за попереднім записом.

Пункт вакцинації для вагітних та породіль у пологовому на Мечникова працює з 12 до 17 години. Якщо охочих імунізуватися буде більше, то вагітних щеплюватимуть і надалі. Щеплюють вагітних вакциною Pfizer. 

А наразі вагітні дуже обережно ставляться до вакцинації. Однак запис на щеплення ведеться активно. Майбутні мами свідомо ставляться до своєї безпеки та безпеки свого малюка.

Я вирішила провакцинуватись, щоб і з дитиною було все добре і зі мною все було добре. Я вакцинувалася в жовтні, 30 жовтня і 29 вересня. Тобто вже якби на третьому триместрі. Я вирішила, що так буде краще, — розповідає Оксана, вагітна.

Наразі не вакцинувалася, збираюся. Хочеться подбати про своє здоров’я і здоров’я дитини. Так що не знаю, як це буде все, — ділиться вагітна Анна.

В лікарні створені всі умови, щоб майбутні мами отримали протиковідне щеплення. Вагітні  за бажанням після вакцинації можуть перебувати в стаціонарі. 

Основна мета – це забезпечити жінку супроводом акушера-гінеколога  під час вакцинації. Анастезіолога, терапефта, якщо потрібно. Можемо зробити ультразвукове обстеження плода , записати серцебиття , якщо це необхідно. Вона передається через плаценту . І тому щеплення , яке проводиться жінці воно має вплив на захист для плода, - пояснює Людмила Шекета, головна лікарка Пологового клінічного будинку №1.

95% хворих на ковід вагітних — невакциновані, повідомляє  начальниця  Львівського перинатального центру. До того ж вакциновані майбутні матусі переносять хворобу в легкій формі, або ж взагалі безсимптомно. Щодо породіль, які годують дітей, то вони можуть спокійно щеплюватись, адже вакцинація не загрожує малюкам.

Протипоказів немає. Жінці потрібно вакцинуватися, коли вона лактує, — підсумовує Марія Малачинська, начальниця  Львівського обласного клінічного перинатального центру.

У Львові вагітних жінок відносно небагато, тому потрібно забезпечити їм всі умови для імунізації себе та малюка.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео) Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео)
Відпочинковий сезон може призвести до поширення видозміненого штаму коронавірусної інфекції "Дельта".
Центри вакцинації у Львові: в Україні стартувала п'ята хвиля щеплень для всіх охочих (відео) Центри вакцинації у Львові: в Україні стартувала п'ята хвиля щеплень для всіх охочих (відео)
На Львівщині на вихідних працюватимуть 18 центрів вакцинації та 171 пункт щеплення. Окрім того, сформовано понад 50 мобільних бригад.
Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео) Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео)
Чи будуть ходити діти до школи, у період жовтої та червоної зони, скільки шкіл перетнули межу вакцинації понад 80% та для чого зараз школам, один день навчання онлайн? Про роботу шкільних закладів освіти та дитячих садочків в умовах карантину в ексклюзивному інтерв'ю для телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.
Loading...
Load next