На Львівщині запрацював ізраїльський польовий госпіталь (відео)

На Львівщині запрацював ізраїльський польовий госпіталь (відео)
Працює у шпиталі більш ніж 100 лікарів з різних медзакладів Ізраїлю. Приїхали вони сюди добровільно, бо вважають це своїм святим обов’язком.

На Львівщині, на базі однієї з районних лікарень, відкрили ізраїльський польовий госпіталь. Облаштували шпиталь у спеціальних наметах. Тут ізраїльські лікарі проводитимуть первинний огляд, діятиме й окремий ковідний ізолятор. Працюватимуть разом із іноземними колегами і місцеві медики. Ось тут, до прикладу, розташована амбулаторія, яка призначена для легких пацієнтів, що не потребують госпіталізації. 

У нас є стійка медсестри, яка призначення для проведення різноманітних медсестринських маніпуляцій. Наприклад вливання внутрішньовенних рідин. Тут у нас є дві стійки лікарів. Тут приймає лікар первинної діагностики. Тут також може приймати лікар-ЛОР і лікар-психіатр за необхідності, якщо будуть такі хворі, — Міхаель Басс, директор поліклінічного прийому польового госпіталю (Ізраїль) 

Навпроти ж розташоване приймальне відділення швидкої допомоги, де лікуватимуть важких хворих. Одночасно тут можуть прийняти 6 пацієнтів. 

Тут будуть всі необхідні спеціалісти і засоби для того, щоб надати їм допомогу. Включно з діагностикою, ультразвуком, електрокардіограма, аналізи крові, встановлення капельниці, отримання рідини через венну, інтубація, кому необхідна, штучна вентиляція легень, рентген. І впродовж двох годин ми вже будемо знати, що відбувається з хворим, — Григорій Граноський, головний медбрат приймального покою польового госпіталю (Ізраїль). 

Поруч також є намет радіології, дитяче відділення та відділення акушерства і гінекології, де лікарі облаштували такий собі яскравий куточок для майбутніх матусь, щоб створити вагітним хороший настрій. Натомість якщо людина потребуватиме хірургічного втручання, спеціалісти з Ізраїлю зможуть оперувати у приміщеннях лікарні громади. 

Найбільшу увагу ми зосередили на лікування хронічних хвороб, дітей та жінок. Але звичайно, ми надамо допомогу кожному, хто її потребує, у будь-якій ситуації і в будь-якому стані, — Йоель Гаревен, директор польового госпіталю (Ізраїль). 

Він розміщений близько до одного з пунктів пропуску. Він може обслуговувати людей, які того потребують, які переміщаються за кодон або внутрішньо переміщених осіб, які залишаються тут. З іншої сторони, цим госпіталем може користуватися місцеве населення, — Максим Козицький, голова Львівської обласної військової адміністрації. 

Загалом у польовому госпіталі працює більш ніж 100 лікарів з різних медзакладів Ізраїлю. Приїхали вони сюди добровільно, бо вважають це своїм святим обов’язком.   

Це було очевидне рішення для мене і, думаю, для нашої нації. Ми знаємо що таке, бути біженцям. Ми бачили по телебаченні  всю ту катастрофу, яка зараз є в Україні. Ми бачили, що переживають українці. Тому ми захотіли приїхати сюди. Всі ми лікарі, і це наш обов’язок — бути тут, допомагати і робити все, що від нас залежить, —  Хіла Розен, лікарка приймального покою польового госпіталю (Ізраїль).

Пропрацює шпиталь щонайменше місяць. До слова, все медобладнання що тут є — цивільного призначення. Належить воно багатьом госпіталям Ізраїлю, зокрема й медичному центру Шіба — найбільшому в Ізраїлі, який  входить в десятку кращих лікарень планети. І що важливо, спеціалісти, які сюди прибули, будуть не тільки лікувати українців, але й ділитися своїм досвідом з місцевими медиками. 

Два тижні тому ми відправили понад 100 тонн медикаментів, обладнання і гуманітарної допомоги до Львова. Ми відправили багато потужних генераторів електроенергії до лікарень Львівської області Ми допомагаємо біженцям на кордоні. Але цей госпіталь — найважливіша частина нашої місії, — Ліор Хайят, речник МЗС Ізраїлю. 

Додамо, польовий госпіталь назвали «Сяюча зірка» на честь Голди Меїр, 4-ї прем'єр-міністерки Ізраїлю, яка народилися в Києві. Саме вона створила МАШАВ — Ізраїльський центр міжнародного співробітництва, який власне займається гуманітарною допомогою.  

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Третій польовий госпіталь на Львівщині (відео) Третій польовий госпіталь на Львівщині (відео)
Передали його Україні рішенням уряду Королівства Нідерландів. Розрахований мобільний шпиталь на 50 ліжко-місць.
Польовий медичний госпіталь поблизу Львова (відео) Польовий медичний госпіталь поблизу Львова (відео)
Міжнародна гуманітарна організація «Сумка самарянина» розгорнула госпіталь, де американські медики безкоштовно надаватимуть меддопомогу всім потребуючим в умовах війни.
Ryanair запускає 14 нових рейсів зі Львова до Європи: перелік та ціни Ryanair запускає 14 нових рейсів зі Львова до Європи: перелік та ціни
Перші рейси здійснюватимуться на початку липня.
Loading...
Load next