Василь Вірастюк відвідав поранених військовослужбовців у Львові (відео)

Василь Вірастюк відвідав поранених військовослужбовців у Львові (відео)

30 квітня в Україні відзначили день прикордонника. З нагоди цієї події до львівського госпіталю держприкордонслужби, де зараз опікуються пораненими військовослужбовцями, навідався Василь Вірастюк. Він почав допомагати військовим та постраждалим внаслідок війни з перших днів агресії.

Ми зорієнтувалися на тому, що будемо допомагати тим населеним пунктам і возити ті потрібні речі для них, а саме продукти харчування. Правда потім трішечки переграли, бо спочатку привозили, а потім воно кудись розсіювалося, як було в перші тижні. Тому потім зосередилися на тому, що формуємо продуктові набори і просто відвозимо й допомагаємо адресно. Це більш дієво на нашу думку, — розповідає заслужений майстер спорту України, народний депутат України Василь Вірастюк.
 

За понад 2 місяці війни волонтери неабияк допомогли нашим військовикам, зазначають прикордонники.
 

У ці тяжкі часи й дні вони роблять максимум, щоб допомогти й прикордонній службі й Збройним силам. Повірте мені, що нічого не затримується в нас тут у Західному регіоні, що приходить від волонтерів. Однозначно усе переправляється на Схід до наших прикордонників. Це й бронежилети й медичне забезпечення. Й усі інші матеріальні засоби, які тільки надходять. Вони дійсно нам дуже допомагають, — запевняє керівник Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Віктор Бабюк.

Також численна допомога надходить і від іноземних лікарень. Лише минулого тижня до прикордонного госпіталю приїхали 3 реанімобілі з Іспанії з різними медикаментами. До того ж із собою волонтери забрали до лікарень Наварри та Барселони кілька поранених бійців.   
 

На сьогоднішній направлено по попередній домовленості вже 6 поранених, які вже там перебувають на лікуванні. На сьогоднішній день ми відправили вже загалом 16 військовослужбовців з держприкордонслужби. Це клініки, які знаходяться у Німеччині, Польщі і в Іспанії, — зазначає начальник Львівського військово-медичного клінічного центру Держприкордонслужби Богдан Литвин.

Окрім цього, до центру скеровують й сучасне іноземне обладнання.

Нам направлені нові сучасні апарати по діагностиці для рентген-обстежень, апарати, які допомагають нам поставити діагнози в серцево-судинній системі, в судинах, в неврологічних симтоматиках. Допомога надзвичайна й колосальна йде, — повідомляє Богдан Литвин.

Додамо, що й Велика Британія теж скерувала у військовий медцентр чимало необхідного для пацієнтів госпіталю.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Мистецький фронт у Львові: на сцені – тимчасові ліжка, в галереях – гуманітарні штаби (відео) Мистецький фронт у Львові: на сцені – тимчасові ліжка, в галереях – гуманітарні штаби (відео)
За понад місяць війни через театри пройшло сотні тисяч переселенців та біженців. Проте життя продовжується і заклади культури відновлюють свій звичний ритм
До Дня спротиву окупації Криму у Львові організують низку мистецьких подій (відео) До Дня спротиву окупації Криму у Львові організують низку мистецьких подій (відео)
Різноманітні заходи відбуватимуться упродовж 22-24 лютого.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next