3 місяці війни у Львові: прихисток біженців, гумдопомога та успіхи львівських десантників (відео)

3 місяці війни у Львові: прихисток біженців, гумдопомога та успіхи львівських десантників (відео)
80-та окрема ДШБ знищила 5 батальйонів, 47 танків, 136 БМП, 27 артилерійських систем, 11 реактивних систем залпового вогню, 24 засоби ППО, 1 літак, 4 гелікоптери, 178 авто, 9 БПЛА, 5 крилатих ракет. 

3 місяці війни. 3 місяці боротьби за свободу. За цей час через Львів пройшло 5 мільйонів українців, 200 тисяч людей знайшли тут тимчасовий прихисток. За цей час у нашому місті збудували 3 модульних містечка, де зараз проживає близько 1000 осіб. 

 Сьогодні маємо наших українців у 237 закладах культури, освіти, наших спортивних закладах. В більшості це є усе наші комунальні установи та організації. 107 шкіл сьогодні приймають наших українців, — каже Андрій Садовий, міський голова Львова. 

І попри активні бойові дії на теренах нашої держави з 1-го вересня у Львові планують відновити звичне навчання у школах. А людей, що зараз тимчасово проживають в освітніх закладах, переселять у інші локації. 

В першу чергу це є питання безпеки, щоб були надійні укриття. І ми маємо 3 місяці, щоби це все підготувати і зробити. Якщо школа має укриття – окей, його просто треба привести до належного стану, якщо школа немає укриття фізичного, то треба знайти поруч в тих організаціях, установах, які можуть це дати, — додав Андрій Садовий, міський голова Львова. 

Також у Львові планують звести один з найбільших в Європі реабілітаційних центрів, який матиме назву «Незламні».  

Львівщина ж загалом головним гуманітарним хабом. Через пункти пропуску щоденно до України потрапляють тонни необхідного вантажу.  

Про свої здобутки за 3 місяці розповіли й військові. Зокрема бійці львівської 80 окремої десантно-штурмової бригади чи не перші зустріли ворога на півдні України на початку вторгнення.

Це було надзвичайно не на руку нашому противнику тому що ми готувалися до заходу  в район проведення на той час проведення ООС, тому ми змогли моментально зайняти позиції та дати бій. А бій на півдні України був надзвичайно пекельний. У той час коли хлопці тримали оборону там, то тут у Львові ми трималися від напливу наших бойових побратимів, наших резервістів оперативного резерву, — зазначила Сніжана Стеценко, старша офіцерка відділення морально-психологічного забезпечення 80-ї окремої ДШБ.

З того часу бійці бригади щоденно ретельно вичищають території України від рашистських окупантів. 

Особовим складом 80 окремої десантно-штурмової бригади знищили особового складу у розмірі 5 батальйонів тактичних груп, 47 танків, 136 броньованих бойових машин, 27 артилерійських систем, 11 реактивних систем залпового вогню, 24 засоби ППО, 1 літак, 4 гелікоптери, 178 одиниць автомобільної техніки, 9 БПЛА та 5 крилатих ракет, — розповіла Сніжана Стеценко. 

Понад 300 бійців 80-ї бригади нагородили орденами, понад 100 осіб отримали відзнаки, а ще 3-є військовиків легендарної 80-ки отримали звання «Герой України», двоє з них, на жаль, посмертно.   

80 окрема десантно-штурмова бригада діє як один єдиний, згуртований організм.  Артилерія прикриває маневри десантно-штурмових підрозділів, розвідка тактично та вміло дізнається усі плани противника. Кожен на своєму місті, кожен знає для чого він там, чого він там та заради кого. І кожен із нас повинен вірити, допомагати та пітримувати ЗСУ. Все буде Україна, Слава Захисникам України, Слава Україні, — підсумувала Сніжана Стеценко.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next