Ракетний терор: окупанти упродовж двох днів обстрілювали електричні підстанції Львівщини (відео)

Ракетний терор: окупанти упродовж двох днів обстрілювали електричні підстанції Львівщини (відео)
Упродовж 2 днів росіяни активно обстрілюють критичну інфраструктуру України. Ворог уразив 4 електричні підстанції Львівщини.

Сиджу собі граю в телефоні, чую ніби в небі щось шумить. Та я і не звернув на то уваги, потім – різкий вибух. В мене аж ноги затряслись.

І так два дні поспіль. Матвій живе неподалік одного з місць влучань російських ракет. Пригадує, як здригався будинок, а у гаражі повилітали шибки. Такі наслідки ударної хвилі.

Я з мамою побіг в коридор, потім виходжу на вулицю, а там – дим, - Матвій, місцевий мешканець.

Очевидцем прольоту і безпосередньо прильоту ракет став Тарас. Зараз чоловік працює неподалік одного з уражених об’єктів. Каже, звуки вибухів його уже не сильно лякають. Адже раніше жив у Василькові поблизу тамтешнього аеродрому, який росіяни обстріляли першого дня повномасштабної війни. Тож тепер ракетний терор його не страшить, а навпаки, підштовхує до прагнення помсти.

Голосний звук і чути, що по металевих конструкціях осколки падали. Зразу таке враження, що зараз десь осколки можуть там в тебе і ти зразу де сховатись де сховатись, ну, є паніка, зразу серце в п’ятки і паніка трохи є, але вона проходить десь секунд 20-30. Потім розумієш, що ніби все нормально і тоді вже спокійніше, - Тарас, місцевий працівник.

112 крилатих ракет за 2 дні випустили російські терористи під час ранкових повітряних тривог по Україні. 15 з них по Львівщині напередодні, 7 – збила ППО. Нині ж зафіксовано 3 влучання. Постраждав 53-річний чоловік, він перебуває у стані середньої важкості. Загалом ж рашисти знову гатили по енергетичній інфраструктурі.

4 станції «Укренерго», які були уражені вчора, сьогодні 2 з них повторно піддані атакам ракетним. Якщо відверто – з них нічого не лишилося. Ті 4 підстанції відігравали дуже важливу роль не лише у постачанні електроенергії на Львівську область, а також для експорту, - розказав Максим Козицький, начальник Львівської обласної військової адміністрації.

1040 населених пунктів на Львівщині залишилися знеструмленими та без води. Над відновленням живлення працювали енергетики. Тож станом на ранок понад 95% населення таки отримали електропостачання. З перебоями працював і мобільний зв’язок. Оператори користуються вишками, які не можуть працювати без електрики, тому із ним і надалі можуть бути тимчасові проблеми. Щодо Львова – після сьогоднішнього ракетного обстрілу проблеми зі світлом та водопостачанням відчули мешканці Сихівського, Франківського та Залізничного районів.

Нам треба буде шукати нестандартні варіанти, слава Богу, що ми свого часу отримали, закупили достатньо багато дизельгенераторів і, щоб ви розуміли, вчора більше частину дня водопостачання ми забезпечували, маючи альтернативну систему подачі електроенергії, не прив’язану до обленерго. Ми зараз будемо активувати всю нашу систему, всі наші можливості, всі наші потужності, - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

До слова, школи у Львівській МТГ перевели на дистанційну форму навчання до кінця тижня, а садочки – у формат чергових груп.

Нагадуємо Вам про заборону фіксувати моменти «прильотів» та об’єкти влучань. Черпайте інформацію лише з офіційних джерел. Наголошуємо на необхідності реагувати на сирени та спускатися до укриття, адже ми маємо справу із терористами, які воюють у першу чергу проти людей.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Дві ворожі ракети збила ППО над Львівщиною Дві ворожі ракети збила ППО над Львівщиною
Уламки впали у Радехові.
Вибухи на Львівщині: вночі рашисти випустили крилаті ракети з білорусі (відео) Вибухи на Львівщині: вночі рашисти випустили крилаті ракети з білорусі (відео)
Сили ППО збили ворожі ракети, які рашисти випустили з винищувачів з території білорусі. Уламки потрапили у цивільний старий недіючий об’єкт на околиці Радехова.
Loading...
Load next