У Львові чоловік постраждав внаслідок вибуху акумулятора у квартирі (відео)

У Львові чоловік постраждав внаслідок вибуху акумулятора у квартирі (відео)
Внаслідок вибухів акумуляторів у квартирах, до Лікарні святого Луки із важкими опіками госпіталізували двох пацієнтів, яким довелось пересаджувати шкіру.

Хотів, щоб було світло, а в результаті ледь не загинув. 37-річний Андрій постраждав у власній квартирі через гібридну систему з інвертором та літієвим акумулятором від електромобіля, яку придбав через інтернет. Каже купив, щоб було хоч якесь джерело енергії в хаті, коли відключення світла тривали по 8-12 годин.

Підключив ту всю систему, поставив на зарядку, світло пропало. Пішов спати, зранку мене розбудив такий гучний якби спалах, так якби супер велику коробку підпалити сірників, такий пшшш. Я одразу підкинувся на ноги. Бачу горить, - пояснює Андрій Голинець, потерпілий.

Дружина з дитиною не постраждали, бо встигли вийти з приміщення. А поки їхали пожежники, чоловік намагався погасити полум’я сам.

Зайшли в квартиру до сусіда, почали набирати воду у відерка, щоб то якось погасити і вже коли я виходив з відерком до квартири то двері вже були вибиті. Тобто воно вибухнуло і потім мені вже навіть в лікарні показали що воно і вікно вирвало і склопакети повиривало, зрушило з місця, - розповідає Андрій Голинець.

Просто лити воду з відра не допомагало, тому Андрій намагався відкрити її із шлангів з бойлера.

Коли вже зривав шланг то він був гарячий, обпік руку, але шланг зірвав і спрацювало. Коли приїхали пожежники то вже були тільки такі якісь невеличкі місця горіння шо хлопці тільки так акуратно догасили, - каже потерпілий.

Відтак, чоловік отримав такі опіки, через що йому довелось пересаджувати шкіру.

В нього близько 15% поверхні тіла попеченого. Це є обидві верхні кінцівки, обличчя та обидві стопи. Він вже у нас сьогодні прооперований. Також проведене висічення мертвої шкіри та пересаджена власна шкіра на ділянки глибокого опіку. Це на кисті та на стопи, - розповів Олександр Дунаєв, завідувач опікового відділення лікарні Святого Луки.

Частину здорової шкіри пересадили одномоментно на найглибші рани, відтак ця методика значно полегшила етап лікування для самого пацієнта.

Ми це вже уникаємо цього методом одномоментного висічення та пересадки шкіри в одну операцію і відповідно після операції ми не міняємо пов'язку на наступний день аж тільки через 5 днів і коли знімаємо пов'язку пацієнт відчуває себе як зовсім інша людина, бо його не болить при зміні пов'язки. Бо вже на цій ділянці де була рана вже є шкіра, - каже Олександр Дунаєв, завідувач опікового відділення лікарні Святого Луки.

Вже на третій день після пересадки Андрій готувався до виписки. Тепер каже, краще без світла, аніж ризикувати своїм не те що своїм здоров’ям, а життям.

І телефони біду людям роблять. Але от такі великі батареї літі вдома ні в якому разі не зберігати навіть якщо це десь в окремому приміщенні десь на дворі чи ше шось. Там всерівно треба поставити автоматичний вогнегасник, - розповів Андрій Голинець, потерпілий.

Зазначимо, що Андрій не єдиний хто постраждав від вибуху акумулятора. У цей же місяць було госпіталізовано ще одного пацієнта з важкими опіками. Тому, спеціалісти нагадують, що будь-які прилади, а зокрема генератори можна використовувати тільки на відкритому повітрі подалі від помешкання.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Упродовж місяця лікарі у Львові використали 8 кілометрів гіпсу лише на постраждалих від ожеледиці (відео) Упродовж місяця лікарі у Львові використали 8 кілометрів гіпсу лише на постраждалих від ожеледиці (відео)
Лікарі підбили підсумки щодо львів’ян, які постраждали унаслідок ожеледиці впродовж минулого місяця.
Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео) Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео)
Львівська дитяча лікарня подалася на великий та малий проєкти Громадського бюджету
Вперше в Україні: у Львові провели трансплантацію легенів і пересадку серця дитині (відео) Вперше в Україні: у Львові провели трансплантацію легенів і пересадку серця дитині (відео)
Медикам лікарні швидкої допомоги вдалося зробити рекордну кількість пересадок. Один донор урятував п'ять життів.
Loading...
Load next