У ЛКП «Лев» проводять безкоштовну вакцинацію від сказу домашнім тваринкам

У ЛКП «Лев» проводять безкоштовну вакцинацію від сказу домашнім тваринкам
У ЛКП «Лев» наразі проводять безкоштовну вакцинацію від сказу домашнім тваринкам, що зможе вберегти вашого хвостатого друга від цього смертельного захворювання.

У ЛКП «Лев» наразі проводять безкоштовну вакцинацію від сказу домашнім тваринкам, що зможе вберегти вашого хвостатого друга від цього смертельного захворювання. До того ж, не варто забувати, що воно може передатися й людині, що теж має свої наслідки. Тільки вакцинація може врятувати життя вашого улюбленця.

Це є обов’язково за кордоном, в Україні це так само є обов’язковим, але наразі воно не стоїть на такому питанні, скажімо, юридичному, тобто ніхто не перевіряє наявність вакцинації. Чомусь люди знову ж таки є антивакцинаторами, люди які кажуть, що в нас собака чи кіт не виходить на вулицю, але в любому випадку вакцинуватись потрібно, бо ви не знаєте, що може статися. Залишите вікно відкритим, кіт вискочить, тварина може захворіти. Тому краще вакцинуватись, - розповів Павло Дудка, ветеринар ЛКП «ЛЕВ».

Варто зазначити, що за цей рік на Львівщині вже виявили більше 10 випадків захворювання серед тварин, а це значно більше ніж за аналогічний проміжок часу у 2022 році. Серед симптомів сказу боязнь світла, води, задишка, судоми та агресивний стан. Передається захворювання через слину й зазвичай розповсюджувачем цієї хвороби є дикі тварини.

В ветеринарних клініках повинно бути правило, знову ж таки, якщо тварина не вакцинована й в неї явні судоми відповідно вони не повинні примати, бо лікарні взагалі є в зоні ризику й вони мають право не приймати тварину, якщо в неї немає прививок. Знову ж таки, чому у тварини є судоми , може бути багато причин. Якщо у вашої тварини немає прививки вашій тварині мають право не допомогти, - каже Павло Дудка, ветеринар ЛКП «ЛЕВ».

Сама вакцина надається безкоштовно, але доведеться заплатити за саму послугу, а це близько 250 гривень й кількість цих ампул обмежена. Повна вартість процедури мінімум в 2 рази дорожча. Додамо, що тваринки у ЛКП для яких шукають нових господарів абсолютно безпечні для оточуючих.
 

Зараз в нас на підприємстві знаходяться 44 собачки, 12 котиків, деякі з них заброньовані. Й загалом коли до нас собачки поступають в перший же день їх вакцинують вакциною від сказу та інших інфекційних хвороб й чекають свою чергу на стерилізацію, - додала Вікторія Харитонова, адміністраторка з прилаштування тварин ЛКП «Лев».

Нагадаємо, що вакцинувати тварину від сказу потрібно щороку.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
В одній з лікарень Львова виробляли фіктивні ковід-сертифікати (фото) В одній з лікарень Львова виробляли фіктивні ковід-сертифікати (фото)
Один фальсифікований сертифікат в лікарні коштував від 2 000 до 4 000 грн.
Офлайн-навчання відновлять у львівських школах для молодших класів Офлайн-навчання відновлять у львівських школах для молодших класів
У Львові з 15 листопада учні молодших класів повертаються на очну форму навчання. Наразі старші класи навчаються у дистанційному режимі.
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
Loading...
Load next