У дитячій лікарні Львова хірурги отримали робота-помічника

У дитячій лікарні Львова хірурги отримали робота-помічника
На роботизованій платформі лікарі планую щорічно роюити сотню операцій

Маленькі пацієнти – це складна та кропітка робота для хірурга. Кожен рух має бути буквально ювелірним, адже не пошкодити судини або нервові тканини дуже важко. А якщо лікар на ногах в операційній вже більше 10 годин – людський фактор бере своє, бо людина – це не робот.

У Львові робот вже 4 роки асистує нашим хірургам, щоправда дорослим. А от дитячим, до сьогодні доводилося возити своїх пацієнтів на операції в іншу лікарню. Медики зізнаються, це не лише незручно, але й кількість втручань падає у рази.

Детальніше в сюжеті:

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Найбільш болюча операція: у Львові підлітку виправили вроджену ваду грудної клітки Найбільш болюча операція: у Львові підлітку виправили вроджену ваду грудної клітки
У «Охматдиті» прооперували 17-річну дівчину з лійкоподібною деформацією грудини.
Львівські медики з Нацполіцією провели спецоперацію для порятунку чоловіка (відео) Львівські медики з Нацполіцією провели спецоперацію для порятунку чоловіка (відео)
Неймовірна новина надійшла від львівських лікарів. 7 трансплантацій провели наші медики всього за 6 днів! Львівські хірурги пересадили серце, печінку і п’ять нирок — дві родинні і ще три від двох посмертних донорів. Також їм довелося розгорнути з Нацполіцією цілу спецоперацію, щоб встигнути довезти чоловікові донорське серце.
У Львові прооперували дівчинку, яка народилася з 6 пальчиками на руці (відео) У Львові прооперували дівчинку, яка народилася з 6 пальчиками на руці (відео)
Зайвий палець дитині видалили одразу після народження, однак інший був деформованим, тож було необхідне хірургічне втручання.
Loading...
Load next