У Львові військовий через суд змусив частину розглянути його рапорт про звільнення

У Львові військовий через суд змусив частину розглянути його рапорт про звільнення

Суд задовольнив позов військовослужбовця, який просив зобов’язати військову частину розглянути рапорт на звільнення у зв'язку із необхідністю здійснення постійного догляду за дідом.

Про це повідомляє Судово-юридична газета.

Військовослужбовець звернувся до Львівського окружного адміністративного суду з позовом до військової частини, в якому просив визнати протиправною бездіяльність військової частини щодо ненаданні відповіді на рапорт щодо його звільненні з військової служби за статтею 26 Закону "Про військовий обов`язок і військову службу", а також відповідно до Постанови КМУ від 12 червня 2013 р. №413, за сімейними обставинами, а саме у зв`язку із здійсненням постійного догляду за дідом, який є інвалідом І групи.

Також він просив зобов`язати військову частину розглянути рапорт про його звільнення з військової служби.

Чоловік проходить військову службу у військовій частині на посаді гранатометника. Останні 5 років постійно проживав разом та опікувався за дідом, 1954 р. н., якому поставлено діагноз – атрофія зорових нервів, ускладнена глаукома обох очей, ішемічна хвороба серця, кардіосклероз атеросклеротичний тощо.

Відповідно до посвідчення від 26.11.2003 року дід є інвалідом І групи довічно і потребує постійного стороннього догляду та допомоги з боку позивача, 1999 р. н. Військовий зазначив, що на початку 2023 року виникла необхідність у сторонньому догляді за дідом.

З червня 2023 року чоловік неодноразово (близько 6 разів) подавав рапорти командуванню військової частини на звільнення його з військової служби у зв`язку із необхідністю здійснення постійного догляду. Також він подавав три скарги до Генштабу.

Відповіді від військової частини він не отримав, і вважає таку поведінку бездіяльністю. У матеріалах справи зазначено, що військова частина не надала суду жодних доказів того, що розглядала рапорт свого військовослужбовця. 

Таким чином, спірна бездіяльність відповідача є протиправною, відтак в цій частині позовні вимоги про визнання протиправною бездіяльності військової частини про ненадання відповіді на рапорт щодо його звільненні з військової служби за сімейними обставинами, підлягають задоволенню, - йдеться у рішенні суду. 

Відповідно позовні вимоги позивача підлягають задоволенню повністю.

Нагадаємо, На Львівщині ДБР затримало чиновника Укртрансбезпеки, який брав хабарі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
До ротації залишалося 2 ТИЖНІ, але повернувся додому "на щиті" До ротації залишалося 2 ТИЖНІ, але повернувся додому "на щиті"
Ярослав Вихопень пішов у батальйон «Львів» та завжди обирав для себе найважчі завдання
На Донбасі загинув 27-річний військовий з Львівщини Роман Задорожний (фото) На Донбасі загинув 27-річний військовий з Львівщини Роман Задорожний (фото)
Воїн служив у 24- ОМБр імені Короля Данила і був мешканцем селища Добротвір. Однак, внаслідок обстрілу з боку російських бойовиків на Луганщині, чоловік отримав поранення, яке було несумісним із життям.
Loading...
Load next