рпц купує в Норвегії нерухомість поряд з військовими базами - ЗМІ

рпц купує в Норвегії нерухомість поряд з військовими базами - ЗМІ

російська православна церква за останні роки придбала кілька об'єктів нерухомості в Норвегії, розташованих поруч із ключовими військовими базами країни. Пишуть в матеріалі норвезького видання Dagbladet.

Головна база Королівського військово-морського флоту Норвегії, яка також є найбільшою базою в країнах Північної Європи, розташована в Хоконсверні. За даними видання, у 2016 році Богоявленська парафія Московського патріархату придбала приміщення, яке розташоване за 3 км від бази. Звідти добре видно більшу частину військово-морського флоту Норвегії.

Ще кілька об'єктів рпц придбала у 2017-2021 роках у норвезькому прибережному регіоні Ругаланн. У Ставангері розташована парафія святої великомучениці Ірини, розташована за 15 хвилин ходьби від штаб-квартири Об'єднаного центру бойових дій НАТО.

У російської православної церкви є нерухомість у Кіркенесі, за кілька кілометрів від кордону з росією. Зазначається, що парафію преподобного Трифона Печензького церква придбала 2015 року. Район відомий тісними зв'язками з росією, де на норвезькому кордоні живе велика кількість росіян.

Окрім того, у рпц є церковна будівля в Осло – Ольгинська парафія. Служби тут відбуваються з 1996 року. При парафії також діє недільна школа для дітей, іконописний клас, проводяться лекції про православ'я російською та норвезькою мовами.

Експерт з безпеки з Alfa Sefland Winge в інтерв'ю виданню заявив, що об'єкти нерухомості, що належать рпц, такі як Хоконсверн, “можуть бути проблемою”, оскільки приміщення можуть використовуватися в інших цілях, окрім релігійних.

Якщо уявити весь комплекс можливих заходів, то звідти можна зривати сигнали, підслуховувати їх, керувати дронами. Також є можливість пропонувати житло людям, які складають карту місцевості. Існує широкий спектр геодезичної діяльності та можливих порушень, які можуть бути виконані з такої бази, – вважає експерт з безпеки.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Хто робітник, хто головний і хто за що відповідає: посади на будмайданчику Хто робітник, хто головний і хто за що відповідає: посади на будмайданчику
Девелопер, забудовник, підрядник – як не заплутатись…
Житло зі знижкою 12% та 15% для військових: спецпропозиція від компанії LEV Development Житло зі знижкою 12% та 15% для військових: спецпропозиція від компанії LEV Development
Житло зі знижкою 12% та 15%. Хто має право скористатися спецпропозицією компанії LEV Development?
Loading...
Load next