МЗС Естонії виділить понад 350 тис. євро для мешканців Донбасу: на що підуть кошти

МЗС Естонії виділить понад 350 тис. євро для мешканців Донбасу: на що підуть кошти
Метою пожертви також є підвищення готовності України у разі потенційної надзвичайної ситуації.

Міністерство закордонних справ Естонії виділить Україні €351 700 як гуманітарну допомогу для мешканців Донбасу. Мета пожертви – підтримати людей, які живуть поблизу лінії зіткнення на сході України, та допомогти Україні підготуватися до потенційної міграції.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на естонське МЗС.

Так, міністерка закордонних справ Єва-Марія Ліймец заявила, що восьмирічний збройний конфлікт на сході України загострив гуманітарну кризу, яка продовжує потребувати міжнародної уваги та підтримки. 

Конфлікт вплинув на життя майже п’яти мільйонів людей, і понад три мільйони з них потребують гуманітарної допомоги – відсутність медичної допомоги та комунальних послуг, таких як електрика, вода та опалення, продовжує створювати проблеми. Люди, які роками живуть під загрозою, також потребують емоційної підтримки. Нинішня складна безпекова ситуація погіршує всі ці проблеми, тому ми вирішили надати додаткову гуманітарну допомогу Україні, щоб полегшити страждання людей, які живуть поблизу фронту, – сказав Ліймец.

Міністерство закордонних справ Естонії виділить €190 тис. на додаткову допомогу вразливим домогосподарствам та людям похилого віку поблизу лінії зіткнення. Підтримка спрямована на те, щоб допомогти їм пережити зиму зимою, наприклад, придбати дрова, предмети першої необхідності, теплі ковдри чи одяг. 

€60 000 передадуть естонська неурядова організація Mondo та Естонська рада, які мають багаторічний досвід надання гуманітарної допомоги на сході України та є партнерами Міністерства закордонних справ з моменту гуманітарної кризи в Україні 2014 року, організувавши благодійну кампанію "За Україну".

€130 000 нададуть на матеріальну та психосоціальну допомогу емоційно виснаженим жителям зони конфлікту, а також для надання медичної допомоги поблизу лінії зіткнення, де найбільш відчутні наслідки бойових дій.

Естонія також надає гуманітарну допомогу Україні, щоб допомогти їй підготуватися до потенційної міграції, відповідаючи на заклик України до інших держав Європейського Союзу. У лютому Міністерство закордонних справ та Рада порятунку Естонії пересилають прикордонній службі України техніку на суму 161 700 євро, - зазначено у повідомленні.

Зокрема, у складі вантажу є шість наметів на десять осіб у кожній із спальниками, розкладними ліжками, обігрівачами для наметів, дизель-генераторами та іншим обладнанням для тимчасового укриття. Метою пожертви є підвищення готовності України у разі потенційної надзвичайної ситуації.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Ексголову ПриватБанку підозрюють у крадіжці 8 млрд грн
Олександра Дубілета, ексголову правління ПриватБанку, якого підозрюють у розкраданні 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року, НАБУ оголосило в розшук.
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next