У Львові відкрили нове відділення гемодіалізу

У Львові відкрили нове відділення гемодіалізу
Майже 50 пацієнтів лише на Львівщині хворіють на ниркову недостатність. Щоб жити, їм безперервно потрібна процедура гемодіалізу, яку надавали лише в обласній лікарні.

Майже 50 пацієнтів лише на Львівщині хворіють на ниркову недостатність. Щоб жити, їм безперервно потрібна процедура гемодіалізу, яку надавали лише в обласній лікарні. Тепер це стало доступно і в міській лікарні швидкої медичної допомоги.

"Відділення нове й відповідає абсолютно всім стандартам. Тут гарні умови, новий медичний інвентар, меблі. Зараз тут встановлено 14 якісних діалізних апаратів", - зазначає керівник відділу інформаційної політики Львівської лікарні швидкої меддопомоги Христина Дворецька.

Нове відділення почало працювати наприкінці вересня і лікарня вже має пацієнтів.

"У нас протягом 14 днів є пацієнти, які приїжджають кілька разів в тиждень. Взагалі з тим обладнанням, що в нас зараз є, ми можемо в 3 зміни забезпечувати процедуру діалізу для хворих", - додала вона.

За словами лікарки-нефролога Львівської лікарні швидкої меддопомоги Олени Дацків, процес триває щонайменше 4 години. Цього достатньо, щоб забезпечити людині очищення організму. Процедуру діалізу хворі із хронічною нирковою недостатністю проходять мінімум тричі на тиждень.

Зазначимо, що цей процес заміняє для пацієнтів нирки, які при їхньому захворюванні перестали виконувати свою функцію. Це очищає організм від азотистих продуктів обміну.

Львівська лікарня швидкої медичної допомоги сьогодні є найбільшим медичним закладом у всій Західній Україні, куди кожного дня потрапляє близько 200 пацієнтів. Тому відділення гемодіалізу та нефрології було необхідним кроком до зручності лікування для таких пацієнтів.

"Ми очікували на це довго, адже насправді досить багато людей з хворобами нирок, із нирковою недостатністю. Вони потребують процедури. Окрім того, в нас тут ще 12 ліжок для хворих, яким необхідна нефрологічна допомога. Також пацієнти проходять терапію після тої ж трансплантації нирок, тобто повинні бути якісні умови, достатнє медичне забезпечення, стерильність", - зауважила керівниця відділу інформаційної політики Львівської лікарні швидкої меддопомоги Христина Дворецька.

До слова, трансплантація нирки сьогодні використовується як метод замісної терапії при термінальній стадії ниркової недостатності. Це означає, що такі пацієнти більше не потребуватимуть процедури гемодіалізу.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Коронавірус в Україні: за добу виявили 1205 нових випадків захворювання Коронавірус в Україні: за добу виявили 1205 нових випадків захворювання
За минулу добу було виявлено 1205 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби - з них захворіло 149 дітей та 23 медпрацівників.
200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті 200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті
Анонімний кабінет вакцинації - це соціальний проект для людей, які отримали фальшивий сертифікат про щеплення від коронавірусу та змінили своє рішення.
Loading...
Load next