"Ми вступили у період постійних пандемій": чому виробництво української вакцини є необхідним

"Ми вступили у період постійних пандемій": чому виробництво української вакцини є необхідним
"Необхідність організувати виробництво власних вакцин в Україні – це питання нашої безпеки", - вважає міський голова Львова, Андрій Садовий.

У Львові протягом останнього часу значно зросла кількість хворих на коронавірус. На жаль, така негативна динаміка продовжується – щодня виявляють понад 500 нових хворих. Мер Львова Андрій Садовий розповів, чому виробництво української вакцини від Covid - це важливо. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

" Те, що до українського уряду дійшла істина про необхідність максимально у стислі терміни організувати виробництво власних вакцин тут, в Україні – молодці, бо це питання виживання, це питання нашої безпеки. Ніхто нам не буде давати вакцини, поки в першу чергу не вакцинує своїх громадян. Сьогодні важко спрогнозувати, які будуть нові штами. Ми вступили у період постійних пандемій, які з нами будуть довго ", - зазначив Садовий.

Зокрема, міський голова прокоментував інформацію щодо можливого призупинення авіаційного та залізничного сполучення зі Львовом.

" Таке рішення акцептує тільки міністерство інфраструктури та міністерство охорони здоров`я. Такої потреби на сьогодні нема. Але якщо ситуація кардинально не зміниться у нашій державі, будуть наступати нові штами, то може бути зупинений рух між усіма містами в нашій країні ", - зауважив мер.

Зокрема Садовий зазначив, що наразі у світі зовсім різна ситуація з коронавірусом. Зокрема Велика Британія та Ізраїль відчиняються, бо виконують план вакцинації, а ось Польща вводить жорсткіший локдаун.

Нагадаємо, що в Україні насправді планують створити власну вакцину від коронавірусу. Однак, вона може бути значно дорожчою від тих, які наразі держава закупляє в іноземних компаній.

Читайте також
Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео) Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео)
Відпочинковий сезон може призвести до поширення видозміненого штаму коронавірусної інфекції "Дельта".
Навчання в умовах пандемії: як цьогоріч школярі розпочнуть навчальний рік (відео) Навчання в умовах пандемії: як цьогоріч школярі розпочнуть навчальний рік (відео)
Школи, де 80% працівників будуть вакцинованими, зможуть працювати у очному форматі, навіть якщо Львівщина перебуватиме у "червоній" зоні.
У Львівській області готуються до третього етапу вакцинації від Covid
У Львові та області проводиться підготовка вже до третього етапу вакцинації від коронавірусної інфекції. Усі охочі вакцинуватись вже зараз можуть записатись на вакцинацію.
Loading...
Load next