У Британії хочуть визнати жінконенависництво як одну з форм тероризму

У Британії хочуть визнати жінконенависництво як одну з форм тероризму

Міністерка внутрішніх справ Великої Британії Іветт Купер розпорядилася визнати жінконенависництво формою тероризму на законодавчому рівні.

Про це повідомляє The Guardian.

Купер наголосила на необхідності перегляду антитерористичної стратегії з метою боротьби з насильством щодо жінок і дівчат, виявлення прогалин у чинному законодавстві та вивчення нових ідеологій. Згідно з пропозиціями, закон зобов'яже вчителів направляти учнів, яких вони підозрюють у крайній мізогінії, до антитерористичної програми уряду Великої Британії Prevent.

Занадто довго уряди не могли протидіяти зростанню екстремізму як в Інтернеті, так і на наших вулицях, і ми бачимо, як зростає кількість молодих людей, радикалізованих в Інтернеті. Підбурювання до ненависті всіх видів руйнує і підриває саму тканину наших спільнот і нашої демократії, - наголосила Купер.

За її словами, в останні роки боротьба з екстремізмом була сильно ослаблена, "саме тоді, коли вона була найбільш необхідна".

Саме тому я доручила міністерству внутрішніх справ провести швидкий аналітичний спринт щодо екстремізму, скласти карту і відстежувати екстремістські тенденції, зрозуміти факти про те, що працює, щоб підірвати та відвернути людей від екстремістських поглядів, і виявити будь-які прогалини в існуючій політиці, які необхідно усунути, щоб боротися з тими, хто просуває шкідливі й ненависницькі переконання і насильство, - додала вона.

Купер зазначила, що "ця робота ляже в основу нового стратегічного підходу до протидії екстремізму з боку уряду, який тісно співпрацюватиме з громадами задля досягнення консенсусу і надання імпульсу для реалізації наших планів".

Очікується, що огляд буде завершено цієї осені в рамках нової стратегії протидії екстремізму, яку Міністерство внутрішніх справ планує представити наступного року. За інформацією Національної ради начальників поліції, насильство над жінками та дівчатами набуло статусу надзвичайної ситуації національного масштабу.

Нагадаємо, Зміну клімату серйозною проблемою вважають майже 70% українців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Хто вийшов у фінал з першого півфвіналу «Євробачення-2023»? Хто вийшов у фінал з першого півфвіналу «Євробачення-2023»?
Феєричний вечір почався з відеовізитівки конкурсу. У ньому коротко розповіли чому Україна не змогла сповна приймати конкурс цьогоріч.
Loading...
Load next