Контроль на німецькому кордоні: Туск обурений таким рішенням

Контроль на німецькому кордоні: Туск обурений таким рішенням

Польський прем’єр-міністр Дональд Туск вважає, що рішення Німеччини розпочати контроль на всіх сухопутних кордонах є неприйнятним з погляду Варшави та означає "де-факто призупинення Шенгенської зони у великих масштабах".

Про це він повідомив на зустрічі керівників польських дипломатичних установ, передає PAP.

За словами Туска, Польща не може погодитись із рішення Німеччини, покликаному стримати міграцію.

Ми очікуємо завтра рішення з боку Німеччини про посилення прикордонного контролю з усіма сусідами Німеччини, зокрема, звичайно, і з Польщею, і на всіх пунктах перетину кордону, де-факто призупинення вже в такому великому масштабі, – додав він.

Прем’єр Польщі вважає, що це відбувається "у відповідь на помилки німецької, а не польської політики багато років тому", а також через внутрішньополітичну ситуацію в самій Німеччині.

Ми звернемося до інших країн, яких торкнуться ці рішення Берліна в найближчі години, з проханням терміново провести консультації щодо дій ЄС з цього питання. З усіма сусідами німецької держави, – пообіцяв Туск.

Нагадаємо, Порушення санкцій проти РФ: Литва оштрафувала дві компанії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Ключ лежить у Москві": Шольц і Байден обговорили виконання мінських угод "Ключ лежить у Москві": Шольц і Байден обговорили виконання мінських угод
Канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів президенту США Джо Байдену телефоном про свої недавні візити до Києва й Москви. Лідери погодилися, що ризик нової агресії Росії проти України не зник.
Ситуація на кордонах: Зеленський і Дуда у телефонній розмові обговорили спільну протидію викликам безпеки регіону Ситуація на кордонах: Зеленський і Дуда у телефонній розмові обговорили спільну протидію викликам безпеки регіону
Зеленський поінформував польського колегу про розвиток ситуації з безпекою на сході України.
Loading...
Load next