Росія вербує жінок з Африки для виробництва дронів на війну проти України — AP

Росія вербує жінок з Африки для виробництва дронів на війну проти України — AP

Росія обманом вербує молодих жінок з Африки для роботи на російських військових підприємствах із виробництва іранських безпілотників.

Про це повідомляє Associated Press.

За даними журналістів, щоб компенсувати дефіцит робочої сили, РФ вербує жінок віком 18-22 років з Уганди, Руанди, Кенії, Південного Судану, Сьєрра-Леоне, Нігерії та Шрі-Ланки.

Реклама в соціальних мережах обіцяє африканкам безплатний квиток на літак, гроші та «пригоди» в Європі. Потрібно лише пройти компʼютерну гру й тест на знання російської мови зі 100 слів.

Але замість навчання за програмою стажування жінок привезли до Татарстану, де вони дізналися, що працюватимуть на заводі з виробництва зброї та збиратимуть іранські ударні безпілотники для запуску по Україні.

Жінки скаржилися в інтерв’ю на тяжкі умови праці, 12-годинні робочі зміни та постійний нагляд. Також їм платили менше, ніж обіцяли. Згідно з оголошеннями, спочатку онлайн-програма рекрутингу під назвою Alabuga Start обіцяла новобранцям 700 доларів на місяць, але згодом сума зменшилась до «понад 500 доларів».

На сторінці Alabuga Start зазначено, що за перше півріччя 2024 року із країн Центральної та Східної Африки до програми «приєдналися» 182 жінки.

Йдеться про особливу економічну зону «Алабуга», яка була створена у 2006 році нібито для залучення бізнесу та інвестицій у Татарстан. Як свідчать супутникові знімки, після вторгнення росії в Україну частина підприємств перейшла на військове виробництво. Зараз «Алабуга» є головним російським заводом з виробництва безпілотників.

Нагадаємо, У Києві та Херсоні адвокати та посадовці ТЦК «заробляли» на ухилянтах

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next